На Волині директор підприємства вкрав з бюджету понад 2,5 мільйони
Волинь

На Волині директор підприємства вкрав з бюджету понад 2,5 мільйони

27 липня 2021, 18:47
0
0
Сподобалось?
0

У 2019 році одне з підприємств на Волині  згідно з укладеним із Департаментом регіонального розвитку та житлово-комунального господарства Волинської обласної державної адміністрації договором виконувало роботи із ремонту дороги місцевого значення у Володимир-Волинському районі. Коштувало це майже 5, 6 мільйона гривень. На підставі підроблених директором підприємства документів ці кошти були перераховані із бюджету на рахунки товариства. Проте згодом експерти встановили, що вартість насправді виконаних підприємством робіт – на понад 2,6 мільйона менша.

Про це повідомляє прокуратура області.

Володимир-Волинська окружна прокуратура скерувала до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні про вчинення директором одного з підприємств області службового підроблення й привласнення чужого майна в особливо великих розмірах  шляхом зловживання службовим становищем (ч.1 ст. 366, ч.5 ст. 191 КК України).

Директор господарського товариства, якого обвинувачують у вчиненні цих злочинів, невдовзі постане перед судом.

Санкцією ч.5 ст. 191 КК України за привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем передбачено покарання у виді позбавленням волі на строк від семи до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися