У Луцьку кавуни перевірили на нітрати
Волинь

У Луцьку кавуни перевірили на нітрати

28 липня 2021, 10:23
0
0
Сподобалось?
0

Кавуни дозріли. Із херсонських полів вони вже доїхали до прилавків супермаркетів та ринків.

Безпечно зараз їсти смугасту ягоду чи все ж варто зачекати? Як вибрати стиглий кавун та у скільки обійдеться кілограм баштанних – розповіла журналістка 12 каналу.

Цього року кавуни майже втричі дорожчі, ніж минулого. Все – через пізній врожай та несприятливі погодні умови. У середньому в магазинах за 1 кілограм кавуна треба віддати 25 гривень.

На базарі кавун трохи дешевший – від 15-ти до 20-ти гривень за кіло. Продавці запевняють: ягода  херсонська. Ціна, кажуть, буде падати  ледь не щодня, але нижче 10 гривень не опуститься.

Перших врожаїв кавунів деякі люди традиційно побоюються. Адже вважається, що в ранніх плодах є багато нітратів, які можуть нашкодити організму та спровокувати отруєння. Та зазвичай вони накопичуються у шкірці кавуна, тому краще їсти лише серединку, не доїдаючи до самої шкірки.

Вибрати стиглий та смачний кавун – процес також нелегкий. Хтось оцінює сухість хвостика, а хтось об кавун барабанить. Продавці баштанних кажуть: найкраще брати кавун середнього розміру без відколів і тріщин.

Аби точно знати, що їсти кавуни безпечно – несемо ягоду на перевірку. До слова, у лабораторії, аналіз на нітрати вам обійдеться у 30 гривень. Півгодини-  і аналіз готовий.

З нашим зразком – все в нормі, отже цей кавун можна їсти.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися