У селі на Волині буревій зривав дахи і пошкодив півсотні хат
Волинь

У селі на Волині буревій зривав дахи і пошкодив півсотні хат

28 липня 2021, 19:35
0
0
Сподобалось?
0

У селі Заброди Ратнівського району 50 домогосподарств повідомили про збитки через негоду. 

Про це розповів Суспільному голова Забродівської громади Микола Калачук.

У Забродівській громаді створили місцеву комісію, її члени обходять обійстя та фіксують збитки. За складеними актами місцева комісія прийматиме рішення про відшкодування збитків. Якщо не вистачить грошей з місцевого бюджету, — говорить Микола Калачук, — звертатимуться за допомогою до обласної влади.

Буревій у Забродах вирував 27 липня, увечері. Тривало все кілька хвилин, — розповідає місцева жителька Світлана Шевчик. У її хаті обвалилась опора, позносило шифер, у гаражі завалило дах.

У громаді на Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негоди

На сусідній вулиці біля будинку порається родина Токарських. Хата, в якій мешкає двоє жінок, – без даху. Листи оцинкованого заліза, яким був перекритий будинок, віднесло за 80 метрів.

У громаді на Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негоди

Від вечора, 27 липня село Заброди без електропостачання, впала залізобетонна опора, порвало лінію електропередач, — каже електрик Микола Сливка. Нині працюють над відновленням електропостачанням: замінили залізобетонну опору, монтують несучий ізольований провід на опорі.

У громаді на Волині півсотні обійсть зазнали збитків від негоди

Місцевий медик Іван Боровський розповів, що під час негоди ніхто не травмувався, за медичною допомогою до нього ніхто з жителів села не звертався.

Нині у селі вже розчистили дороги від завалених дерев, — розповів Забродівський селищний голова. На допомогу забродівцям приїхали люди з сусіднього села Річиці. Вони поприбирали розкиданий буревієм шифер та цеглу. Зі слів Миколи Калачука, до вечора наслідки негоди поприбирають.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися