У Луцьку організували акцію до всесвітнього дня протидії торгівлі людьми
Волинь

У Луцьку організували акцію до всесвітнього дня протидії торгівлі людьми

30 липня 2021, 21:01
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку з нагоди Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми провели інформаційну кампанію, аби привернути увагу до цієї проблеми та розповісти про можливі ризики.

На Театральному майдані міста 30 липня зібралися активісти, громадські діячі та небайдужі містяни. Під час акції лучан консультували щодо безпечного працевлаштування, роздавали інформаційні листівки, провели анкетування та показали соціальні відеоролики.

Як розповіла Суспільному головна спеціалістка департаменту соцзахисту населення ОДА Яна Фурманюк, на Волині є 47 людей, які отримали статус осіб, що постраждали від торгівлі людьми у 2021-му році.

"Ще декілька пакетів документів на розгляді, по нашій статистиці за минулий рік – це понад 160 осіб", – зазначила посадовиця.

Юрист ГО "Волинські перспективи" Віктор Вальчук розповів, що статус "Людини, яка постраждала від торгівлі людьми" можна отримати, звернувшись у департамент соцзахисту: "Він встановлюється на два роки до потреб людини і надається реабілітація".

За підсумками акції провели опитали 35 волинян, говорить Суспільному спеціалістка обласного департаменту соцзахисту Яна Фурманюк. Додала: осіб, які постраждали від торгівлі людьми, під час заходу не виявили.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися