У місті на Волині з'явився новий туристичний об'єкт
Волинь

У місті на Волині з'явився новий туристичний об'єкт

2 серпня 2021, 10:26
0
0
Сподобалось?
0

У Володимирі-Волинському з'явився новий туристичний об'єкт – металевий меч у кам'яній споруді. Пам'ятку відкрили до святкування 1033-річчя Дня міста.

Об'єкт розмістили перед входом в парк Слов’янський, оскільки в парку знаходиться чимало скульптур на історичну тематику. Про це розповів Суспільному телефоном Дмитро Омелянюк.

Меч виготовлений у стилі часів меча Святослава Ігоровича за оригінальним макетом, а також має декілька дизайнерських елементів.

Автором ідеї меча у камені стала адміністрації інтернет-спільноти "Твій Володимир". Зі слів Дмитра Омелянюка, роботу реалізували за власні кошти.

"Ми вирішили власними силами зробити одну з культурних родзинок міста: річ не яку можна не лише подивитися, а до якої можна доторкнутися", – зазначив Дмитро Омелянюк.

До створення роботи долучилися брати Роман та Павло Горошкевичі, коваль Валерій Атлас, художник і скульптор Сергій Микита, який викарбував у скульптурі два медальйони та руни.

Автори ідеї додали: кожен охочий зможе перевірити свою силу духу та доблесть, спробувавши дістати меч княжого дружинника Добромира. Жителів і гостей міста просять поважати роботу майстрів та не псувати скульптуру.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися