Луцькому лікарю-сутенеру «світить» до 7 років за ґратами
Волинь

Луцькому лікарю-сутенеру «світить» до 7 років за ґратами

2 серпня 2021, 14:04
0
0
Сподобалось?
0

На Волині поліцейські завершили досудове розслідування щодо заняття сутенерством лікарем – обвинувальний акт скерували до суду.

Про це повідомляє сектор комунікації поліції Волинської області.

Правоохоронці довели причетність лікаря-гінеколога з Луцька до п’яти фактів організації надання оплатних сексуальних послуг. 

Нагадаємо: в травні цього року злочинну сутенерську діяльність припинили оперативники міграційної поліції Головного управління Національної поліції в області спільно зі слідчими Луцького районного управління поліції за процесуального керівництва Луцької місцевої прокуратури.

Було встановлено, що 53-річний лучанин, працівник однієї з лікарень, пропонував потенційним клієнтам жінок для надання оплатних сексуальних послуг.  Грошова винагорода становила від 800 до 1,5 тисячі гривень, залежно від віку жінок, які надавали такі послуги. Окрім того, чоловік домовлявся про місця зустрічей та бронював готелі й сауни.

За злочинну діяльність із кожного клієнта лучанин отримував свою частину грошової винагороди – від 300 до 500 грн. Тоді зловмиснику оголосили про підозру за ч. 2 ст. 303 (Сутенерство або втягнення особи в заняття проституцією) Кримінального кодексу України, а суд обрав запобіжний захід – домашній арешт. 

Під час досудового розслідування поліцейські довели п’ять фактів організації надання оплатних сексуальних послуг. У п’ятницю, 30 липня, обвинувальний акт слідчі скерували до суду. За скоєне зловмиснику загрожує від чотирьох до семи років позбавлення волі.

Нагадаємо: у вересні 2020 року фігурант, тоді ще лікар "Луцького клінічного пологового будинку", уже був засуджений за вчинення аналогічних злочинів: поліцейські задокументували кілька епізодів організації сутенерських послуг та збуту амфетаміну. Тоді суд призначив йому покарання у вигляді 5 років позбавлення волі з іспитовим терміном 3 роки. До уваги взяли те, що обвинувачений переніс низку операцій та хворіє на важку форму цукрового діабету.

Як повідомлялося раніше, йдеться про лікаря-гінеколога Василя Стефанюка.

До слова, у Цуманській районній лікарні, де працював до затримання лікар, повідомили, що про попередні судимості гінеколога не знали. Лікар Василь Стефанюк працював у них з 23 квітня. Конкурсу на посаду акушера-гінеколога не проводили. В медзакладі додали, що за період роботи скарг з боку пацієнтів на Стефанюка В.П. не було.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися