У юриста з Луцька передчасно народжений син 43 дні пробув на ШВЛ
Волинь

У юриста з Луцька передчасно народжений син 43 дні пробув на ШВЛ

5 серпня 2021, 17:01
0
2
Сподобалось?
2

Маленький лучанин народився з вагою 920 грам на 29 тижні вагітності. Лікарі давали невтішні прогнози, але минув рік з того дня і ось він зустрів свій перший день народження.

Його батько юрист з Луцька Олег Огородник поділився цією зворушливою історією на своїй сторінці у Фейсбуку.

Чоловік пише, що хлопчик з'явився на світ передчасно, дуже неочікувано і рано. Лікарі говорили, що смертність дітей із критично низькою масою при народженні становить 90% у перші сім діб. Навіть свідоцтво про народження у цей час не видають. 

"Я був у розпачі і мало себе пам‘ятаю у ці дні, але панікувати не було часу, адже необхідно робити усе можливе і неможливе, аби бути татом більше ніж 7 діб. Далі 43 дні на штучній вентиляції легень у реанімації, щодень список необхідних ліків та препаратів, щотижня якийсь препарат якого в Україні суто немає, а кордони закриті із-за карантину. Все життя пам‘ятатиму кожну людину, яка допомогла мені врятувати сина і він також усіх вас знатиме і пам‘ятатиме. Не тегаю тут у мережі, але у наших серцях та пам‘яті ваші імена назавжди. Дякую, дякуємо... " - каже Олег Огородний. 

Пише, що на все потрібні були чималі кошти, тому був змушений ходити на  роботу. Чоловік пригадує один із судових засідань, де він кричав на опонента по справі, пояснюючи йому, що: «….дві тисячі гривень аліментів на дитину в місяць, то є така крапля в морі, яку деякі батьки витрачають за годину життя своєї дитини і не ниють при цьому, що працюють на мінімалку і ще батьки на утриманні. Має бути соромно дорослому здоровому мужику жаліти на єдину дитину якихось дві тисячі гривень у місяць. Це смішно і про що тут ще говорити?!» 

Все ж, за його словами, до того батька це тоді не дійшли, він навіть подавав апеляцію. 

"Поки єдиною проблемою - є легені, вони пошкодженні ШВЛ, однак впевнений, що організм відновиться і позбудеться цих проблем досить швидко", - повідомляє чоловік. 

Нині дитя повзає, сидить і ходить за одну руку. Як сказав друг чоловіка, скоро буде посилати батька за цукерками.

"Якщо вам здавалося, що крайній рік я виглядаю втомленим, пом‘ятим, невиспаним - то це не здається, воно так і є. Наче все сказав про що мовчав цілий рік. З Днем Народження!!!" - написав Олег Огородник. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися