Чи допустять до роботи невакцинованих вчителів на Волині
Волинь

Чи допустять до роботи невакцинованих вчителів на Волині

5 серпня 2021, 18:37
0
0
Сподобалось?
0

Очільниця управління освіти Волинської ОДА повідомила, чи допустять до роботи невакцинованих вчителів. 

Про це вона говорила у коментарі журналістам ІА "Конкурент"

За словами головної освітянки Волині, у області поки не планують вводити обмеження для роботи вчителів, які ще не зробили щеплення. 

"Нема в нас такого на Волині, і правил таких немає. Є тільки рішення МОЗу і санітарного лікаря, що якщо у нас буде погіршуватися ситуація, і ми із "зеленої зони" будемо виходити в якусь іншу, то дозволять працювати стаціонарно тільки тим закладам, де не менше, ніж 80% працівників буде вакциновано. Ідеться не тільки про педагогічних працівників, але і про всіх дорослих. До учнів такої вимоги немає", – каже Людмила Плахотна.

Вона додає, що щеплення від коронавірусу серед вчителів області зараз активно пропагують.

"Ми зараз дуже активізувалися. У нас є така програма, де кожного дня кожен директор школи у нас розказує, скільки є вакцинованих і бажаючих. Ми передаємо всі списки до управління охорони здоров'я і забезпечуємо першочергову вакцинацію", – говорить чиновниця. 

За її словами, наразі на Волині вакциновано близько 25% працівників освіти. Ідеться не тільки про педагогів, але також і про персонал освітніх закладів і установ усіх рівнів. Гірша ситуація у дошкіллі. Але для вихователів і решти працівників ДНЗ немає вимоги бути вакцинованими. 

Однак, за його словами, осінь пов’язана з похолоданням і це може вплинути на навчання.

"У міжсезоння завжди зростає кількість захворювань. Не тільки на ковід, а й на звичайні гострі респіраторні хвороби. Це – перша особливість. І друга особливість, яка може вплинути на повернення до дистанційної освіти, – це розповсюдження штаму Дельта, всіх інших нових штамів коронавірусу, які взагалі виникають у світі", – сказав він.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися