Чому госпіталь для ветеранів війни у Луцьку став звичайною лікарнею?
Волинь

Чому госпіталь для ветеранів війни у Луцьку став звичайною лікарнею?

7 серпня 2021, 11:38
0
0
Сподобалось?
0

До редакції звернувся Григорій Остапович з Ківерцівщини. Він має статус інваліда війни ІІІ групи і періодично підліковується у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни. Каже: де би не лежав, тут йому найкраще. Лікування безкоштовне, харчування, ставлення – просто як у санаторії! А от цьогоріч, отримавши путівку, був здивований тими змінами, які відбулися в закладі. Тепер у госпіталі за все треба платити. За перші п’ять днів Григорій Остапович витратив 1800 гривень і, зрозумівши, що на подальше лікування у нього просто немає грошей, мусив виписатися раніше.

– І це ж не тільки я, там усіх тепер перевели на платні послуги. Нам виділяють туди путівки, а ми мусимо за все платити. Що ж це за госпіталь такий? – дивується Григорій Остапович.

Щоб відповісти на це питання, ми зв’язалися з директором госпіталю Тетяною Масіковою. Вона сумно підтвердила слова нашого читача: їхній заклад тепер став звичайною лікарнею. Безкоштовно пролікуватися, як робили це ветерани та інваліди війни раніше, з квітня 2020 року вже не можна.

– У нас зараз дуже важкий період, – розповіла Тетяна Олександрівна. – Ми воювали за наш госпіталь, скільки могли, але тепер мусимо змиритися. Медична реформа, грубо кажучи, позбавила нас фінансування, яке дозволяло ветеранам та інвалідам пройти комплексні обстеження і лікуватися безкоштовно не тільки за своїм основним захворюванням, а й за супутніми хворобами. Хоча постанову та закон про забезпечення цих верств населення усім необхідним ніхто не відміняв. Тож аби втриматися на плаву, ми тепер надаємо послуги відповідно до пакетів медичних послуг Національної служби здоров’я України усім бажаючим. Тобто безкоштовно забезпечуємо пацієнта лише тими медикаментами, які стосуються його основного захворювання. Решту доводиться оплачувати самим хворим. 

До речі, казати, що людям виписують «путівку в госпіталь», як пояснила Тетяна Масікова, не зовсім правильно. Насправді, раніше це було звичайне направлення, а тепер – обов’язково електронне. І виписати його має ваш сімейний лікар.  

Мирослава КОСЬМІНА


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися