У Луцьку - черги в центрах масової вакцинації
Волинь

У Луцьку - черги в центрах масової вакцинації

9 серпня 2021, 19:48
0
0
Сподобалось?
0

В будні дні у центрах масової вакцинації утворюються черги з охочих щепитися проти COVID-19, – розповів Суспільному медичний директор комунального підприємства “Медичне об'єднання Луцької міської тергромади” Віктор Пахарчук.

За тиждень роботи чотирьох міських центрів масової вакцинації щепили 2170 людей. Напередодні, 8 серпня вакцинувалися 165 жителів обласного центру.

Центр масової вакцинації, який відкрили у Луцькій поліклініці № 2 працює щодня з 9:00 до 15:00. В післяобідню пору під кабінетом – черга.

Як розповіла сімейна лікарка Тетяна Воробей, щодня в медзакладі щеплюють від 150 до 300 людей. "Все проходить чудово, негативних реакцій немає. Можливо у місці ін'єкції з'являються почервоніння, припухлість, головні болі, слабкість, підвищення температури до 38 градусів", – каже лікарка. Додає: найбільше пацієнтів приходять у будні дні.

"Чому черги, бо люди приходять попередньо записані, на вихідні не приходять, а приходять на день який вони виберуть самі. Є й ті хто йдуть без запису", – розповів Віктор Пахарчук.

За щепленням від коронавірусу прийшла лучанка Галина Зінич. Жінка каже: записалася на вакцинацію ще минулого тижня.

"Багато людей, але в черзі десь хвилин 10 простояла. Вакцинуюся, бо не хочу захворіти, а якщо захворію то перенесу легше", – розповідає Галина Зінич.

Медична сестра Зоряна Маковецька розповіла: пацієнтів просять попередньо записуватися на щеплення, щоб медики могли правильно розрахувати використання вакцини: "Pfizer йде на 6 людей з одного флакона, тобто по 0,3 мілілітра. Moderna – 15 людей з одного флакона по 0.5. CoronoVac у нас одноразова, для одного пацієнта та AstraZeneca у нас 10 людей з одного флакона".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися