У музей на Волині повернули відреставрований вівтар 17 століття
Волинь

У музей на Волині повернули відреставрований вівтар 17 століття

13 серпня 2021, 20:51
0
0
Сподобалось?
0

На Волині відреставрували класичний вівтар костелу 17 століття. 

Зараз його можна побачити у Музеї волинської ікони серед святинь 17-18 століття, – розповіла Суспільному директорка музею Тетяна Єлісєєва.

Зі слів директорки, елементи вівтаря знайшли у 1986 році на горищі православного храму села Борочичі колишнього Горохівського району.

Зі слів Тетяни Єлисеєвої, дослідження вівтаря та його реставрація тривали шість років.

"Вівтар був у складному стані. Як показали дослідження: було чотири шари записів поверх декоративного різьблення, яке перелевкашили у 18 столітті", – розповіла керівниця Музею волинської ікони.

На наверші та крилах вівтаря, які виконані у нідерландсько-німецькому стилі, зображені фрукти. Зображання фруктів було популярним у 17 століття, – розповіла історикиня Тетяна Єлісєєва.

У крилах вівтаря є кіоти – спеціальне оформлення ікони з певним мікрокліматом. На них зображений монах Серафим Саровський та неідентифікований ченець, їх датують початком 20 століття. Оригінальні образи – втрачені, каже Тетяна Єлісєєва.

Зі слів директорки музею, науковці, які працювали над дослідженням вівтаря, припускають, що він був виготовлений на замовлення іноземних майстрів – різьбярів, скульпторів, іконописців та привезений в костел до України.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися