На Волині за хабар судили екскомандира взводу патрульної поліції
Волинь

На Волині за хабар судили екскомандира взводу патрульної поліції

16 серпня 2021, 21:05
0
0
Сподобалось?
0

У березні 2018 року співробітники СБУ, прокуратури та поліції викрили на хабарі командира взводу відділу організації несення служби в місті Ковелі Управління патрульної поліції у Волинській області Павла Науменка.

Як повідомляла пресслужба прокуратури Волинської області, він тричі вимагав та одержував від приватного підприємця хабарі за безперешкодне перевезення вантажними транспортними засобами лісосировини автомобільною дорогою міжнародного значення М-07 сполученням Київ – Ковель – МПП «Ягодин», пише "Ковель.медіа"

29 березня 2018 року під час одержання чергового «траншу» у сумі 3 тисячі гривень командира взводу патрульної поліції було затримано біля входу у торговий центр «Ювант», що у Ковелі на вулиці Варшавській.

Було відкрите кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 КК України (Одержання хабара в особливо великому розмірі або службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище), що карається позбавленням волі на строк від восьми до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Здавалося би, проста справа, але слідство «маринувалося» аж три роки – до 26 липня 2021 року, коли експоліцейському пред’явили обвинувачення.

До суду провадження надійшло уже за ч. 1 ст. 368 КК України, що карається штрафом.

У судовому засіданні прокурор Олег Костюк заявив про те, що обвинувачений визнає винуватість, не притягався до кримінальної відповідальності, на даний час одружений, позитивно характеризувався та характеризується, є учасником АТО, а тому просить затвердити угоду про визнання винуватості, зняти арешт з його майна та повернути заставу. Підсудний підтримав слова прокурора.

Підприємця, який давав хабарі, до суду не викликали.

Суддя Ковельського міськрайонного суду призначила покарання Павлу Науменку у виді штрафу в розмірі 22 100 гривень з позбавленням права обіймати посади у правоохоронних органах на строк два роки. Також він має сплатити в дохід держави процесуальні витрати у справі – 2 860 грн за проведення трьох судових експертиз.

Суд ухвалив повернути вилучені хабарні гроші свідкові, тобто підприємцю, який давав хабарі. Засудженому повернули мобільний телефон. Суд зняв накладений арешт на його легковий автомобіль «Mitsubishi Galant 2000» та земельну ділянку площею 0,1 га для індивідуального садівництва (кадастровий номер 0725784600:05:002:0312), що у селі Пульмо Шацької селищної громади.

Заставодавцю повернули суму застави в розмірі 70 480 грн, яка була сплачена 2 квітня 2018 року з врахуванням ухвали слідчого судді.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися