У Луцьку волонтери скупили всі продукти у бабусі зі зламаною рукою
Волинь

У Луцьку волонтери скупили всі продукти у бабусі зі зламаною рукою

18 серпня 2021, 18:43
0
3
Сподобалось?
3

У Луцьку волонтерка Анастасія Рудик скуповує всі продукти у бабусь на ринку для того, аби старенькі могли хоча б день відпочити від нелегкої праці. 

Дівчина веде свій ютуб-канал «Рожева душа», пише ІА "Волинські Новини"

«Бабусі змушені продавати, щоб в аптеку сходити чи за комунальні послуги заплатити. Я завжди купувала продукти у таких бабусь, навіть якщо і не дуже потрібно. Робила так, бо це був комфортний спосіб допомогти. Вже зараз я можу просто купити букетик чи кілограм чогось, заплативши набагато більшу суму, ніж вказано. А тоді мені було соромно так робити. Здавалось, бабуся не так зрозуміє, тому і носила все торбами додому, а потім не знала, що з цим робити, роздавала і пригощала всіх», - каже Настя.

Зі слів дівчини, ідея на тему «купити все» - не нова, але оскільки це хороша справа, то і не соромно повторити.

«Буває таке, що хтось із продавчинь западе у душу, то знову приходимо до бабусі й скуповуємо всю наявну на той день продукцію», - посміхається волонтерка.

Каже, що реакція людей старшого віку на такі спонтанні «оптові закупи» - безцінна. «Та не може такого бути!» - сплескують, зазвичай, в долоні старенькі, коли дізнаються, що у них хочуть купити весь товар чи продукти.

- У мене рука зламана, то рідко ходжу на базар… Я сина похоронила 5 років тому. 45 йому було, - розповідає, плачучи, 82-річна бабуся. Продає горіхи та торбинку квасолі.

- То ви зі зламаною рукою на базар ходите? - запитує у старенької волонтерка.

- Та з доброго дива хруснула. Сиділа саме службу слухала… Не знаю, що і сказати, - бідкається пенсіонерка.

Анастасія, не роздумуючи, купила у літньої жінки весь нехитрий крам.

- То ти, певно, велику зарплату маєш, доцю, - щиро дивувалася старенька.



«Старші люди такі цікаві. А ще вони дуже знають ціну грошам, а нашому поколінню потрібно цьому у них повчитись. І не для того, аби економити чи обмежувати себе в чомусь, а для того щоб цінувати те, що маємо. Щоб знати, що звичайна кава, яку ми купуємо щодня за 20-30 гривень - це почистити і продати 3 склянки горіхів для якоїсь бабусі. До прикладу, у нашому сюжеті бабуся чистила їх із поломаною рукою. Вже не кажучи про те, щоб поїхати на ринок і постояти там пів дня, а може і більше. Усвідомлюючи це, здається, кожному буде приємно придбати свіжу городину, пучечок зелені чи щось інше й ощасливити бабусю. А, водночас, і себе, бо окрім продуктів ти «купуєш» ще й плюсики до карми. Всі ми купуємо продукти у сепермаркетах. А давайте купувати їх у стареньких. Там і якість краща, і ціна нижча. Таким чином ми будемо допомагати стареньким виживати у непростому сьогоденні», - переконана Анастасія.

Вікторія СЕМЕНЮК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися