Виявлені на ранньому етапі генікологічні проблеми усуваються швидко й безболісно
Волинь

Виявлені на ранньому етапі генікологічні проблеми усуваються швидко й безболісно

22 серпня 2021, 11:37
0
0
Сподобалось?
0

Літній період для кожного з нас асоціюється із сонцем, теплом і морем. І хто ж хоче іти до лікаря в такий славний час, та ще й коли нічого не турбує?! Звісно ж, ми краще оберемо відпочивати і насолоджуватись сонечком.

Та тим не менше, ми вирішили поспілкуватися з лікарями-гінекологами медичного центру «Оксфорд Медікал Волинь» і дізнатися, чи варто звертатися до лікаря «коли нічого не болить».

Лікар гінеколог медичного центру «Оксфорд Медікал Волинь» - Мирослава Зіберт розповідає:

– Візит до гінеколога може бути з різних питань: вагітність, контрацепція, лікування захворювань. Однак профілактичні огляди є важливими для всіх жінок. Ми часто чуємо про те, що потрібно обов’язково відвідати гінеколога, як тільки починаються сексуальні стосунки і продовжувати робити це усе життя з періодичністю один раз на рік. Дуже багато жінок нехтують цією рекомендацією, не розуміючи мети своїх візитів до гінеколога. Якщо не болить – значить, усе відмінно! Це неправильна позиція. У гінеколога є можливість виявити проблему ще до того, як вона проявилася у вигляді скарг і симптомів. Це найперше стосується доброякісних або передракових процесів шийки матки, які можуть не турбувати жінку довгий час. Існує ряд тестів, що дозволяють визначити патологію і не допустити розвиток раку. Не нехтуйте регулярними оглядами у гінеколога! Тільки лікар може побачити хворобу і вчасно призначити лікування!

Які ж обстеження варто робити, аби бути впевненою, що нічого не загрожує життю і здоров’ю? Про це ми запитали у лікаря акушер-гінеколога медичного центру «Оксфорд Медікал Волинь» Юрія Іоніна.

– Безперечно, перш ніж призначати ті чи інші обстеження, варто оглянути жінку, – каже Юрій Петрович. – Та виходячи з багаторічного досвіду, можу сказати, що потрібно зробити невелике, але комплексне обов’язкове обстеження, яке важливе для кожної жінки. Найперше це огляд на кріслі, відеокольпоскопія – діагностика шийки матки, забір обов’язкових аналізів (цитологічне дослідження шийки матки або PAP-тест, тест на ВПЛ) та, звісно ж, ультразвукова діагностика органів малого тазу. Таке обстеження покаже повноцінну картину здоров’я жінки і вбереже її від небажаних сюрпризів.

Не забувайте, ретельна діагностика, консультація лікаря-гінеколога дозволяє вчасно виявити будь-які захворювання внутрішніх статевих органів – лікування таких хвороб на ранніх стадіях проходить максимально безболісно та швидко.
Медичний центр «Оксфорд Медікал Волинь» бажає усім жінкам теплих літніх емоцій та яскравого відпочинку і обов’язково – міцного здоров’я! 

А записатися до лікаря гінеколога можна за контактами:
0332) 701 722 (міський); та (068) 22 000 22 (моб. viber)
Наша адреса: м. Луцьк, вул. Є. Сверстюка, 1.

Ліцензія МОЗ України № 47 від 28.01.16 р.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися