Волинський капелан зберігає прапор з підписами бійців
Волинь

Волинський капелан зберігає прапор з підписами бійців

23 серпня 2021, 17:46
0
0
Сподобалось?
0

Волинський капелан Сергій Лівончук зберігає прапор, який йому подарували бійці батальйону тероборони "Волинь" у 2016-му році. 

Як розповів Суспільному священик, у той час перебував разом із військовими у Луганській області.

Український прапор зберігає поруч із молитовниками в тимчасовій каплиці у військовій частині, куди приходить щодня. На стягові – автографи побратимів. Говорить: декого з них уже немає у живих.

"Отцю Сергію з вдячність і повагою!", їхні позивні, наприклад "Ладомир". Далі читаємо: отут пише: Новий Айдар, це де ми були. А ось цього Володимира точно знаю що немає", – говорить капелан.

Сергій Лівончук говорить: автографами хлопці хотіли підкреслити своє значення та значення прапора для них, як символа перемоги та єднання.

"Хтось можливо скаже, що це зневажливо, розписалися тут. Але я думаю, що вони заслужили вставити свій підпис на цьому прапорі. Це символ України, незламної в боротьбі", – каже священик.

Усього на території військової частини на флагштоках майоріє чотири прапори: повстанської армії, жовто-блакитний, прапор Волині та прапор військової частини.

Військовослужбовець Микола Тишик розповів, що зберігати прапор, привезений із зони бойових дій, стало традицією.

"У мене особисто також був такий прапор. Я привозив його до себе додому. Зараз попросили мене передати його в музей, де він і знаходиться. Для мене дуже приємно його розгорнути і згадати хлопців, з якими пліч-о-пліч оберігали нашу країну", – додав військовий.

Прапор Миколи Тишика зараз зберігається у селі Седлище Ковельського району, у музеї школи, в якій навчався воїн. Капелан Сергій Лівончук каже: для нащадків такий експонат унікальний.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися