У гуртожитках в Луцьку триває заселення студентів
Волинь

У гуртожитках в Луцьку триває заселення студентів

26 серпня 2021, 21:15
0
0
Сподобалось?
0

У гуртожитки луцьких навчальних закладів почали заселяти студентів. 

Як розповіла Суспільному голова студентської профспілкової організації Алла Хомярчук у Луцьку орієнтовно 35% учнів виявили бажання жити у гуртожитку.

Нині триває заселення у гуртожиток Луцького педагогічного коледжу.

Щоб отримати місце в гуртожитку – студенти в кожній групі формують список охочих, – каже голова профспілки. З її слів торік місце у кімнаті отримали усі охочі.

"Деякі студенти на квартирах, у родичів, місцеві. В першу чергу ми поселяємо студентів пільгових категорій, які на платній формі навчання, хто виявився у скрутному життєвому становищі", – розповідає Алла Хомярчук.

В педколеджі перед заселенням студенти проходять через дезинфікуючі рамки. Потому усіх оглядає медсестра та перевіряє наявність щеплень.

Заселення студентів розпочали напередодні, 25 серпня. Кімнати у гуртожитках здебільшого чотири і п'ятимісні, на кожному поверсі є кухні та санвузли. Одну кімнату виділили під ізолятор для недужих з підозрою на COVID-19, розповіла завідувачка огуртожитку Олена Хоменко.

Поселення також відбувається у студентів Волинського Національного університету імені Лесі Українки. У цьому виші навчається більше 8 тисяч студентів, з них 18% житимуть в п’яти гуртожитках, – розповів Андрій Мошкун.

Суспільне побувало у кількох гуртожитках де нині триває заселення, поспілкувалося з першокурсниками, які вперше побачили кімнати у яких житимуть під час навчання.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися