Луцький скульптор отримав нагороду «Герої Сьогодні»
Волинь

Луцький скульптор отримав нагороду «Герої Сьогодні»

27 серпня 2021, 12:48
0
0
Сподобалось?
0

Луцький скульптор Микола Головань отримав нагороду «Герої Сьогодні» від каналу «Україна 24».

Про це написала начальниця управління туризму та промоції міста Луцька Катерина Теліпська у Фейсбуку.

З нагоди 30-ї річниці Незалежності України канал «Україна 24» в рамках традиційного вручення нагороди «Герої Сьогодні» побувала у Луцьку, щоб відзначити премією Миколу Голованя як людину, яка своєю щоденною працею змінює нашу країну на краще.

«Нагорода «Герої Сьогодні» – це щира подяка простим українцям, невідомим широкому загалу, але їхніми подвигами варто пишатися. Це герої, які творять історію. Герої, які живуть серед нас», – йдеться в дописі.

Нагорода «Герої Сьогодні» – це відзнака, яку новини «Сьогодні» запроваджують на знак поваги до українців. Нею відзначають українців, які своїми вчинками, мужністю та небайдужістю заслуговують на особливу повагу. Сьогодні герої нашого часу живуть серед нас, а ми про це інколи навіть не здогадуємося. Це ті герої, які невідомі широкому загалу, але їхня діяльність надважлива для кожного з нас – вони допомагають, оберігають, а також рятують наші життя.

Довідково

Микола Головань народився 9 січня 1943 року в Луцьку. Навчався у Теремнівській загальноосвітній школі. З 1959 по 1965 рік навчався у Львівському училищі декоративно-прикладного мистецтва імені Івана Труша.

У 1971 році відкрив першу персональну виставку у кінотеатрі «Промінь»: скульптура, живопис, графіка.

Працював скульптором 8 років у Художньому фонді України та 22 роки – в художньому комбінаті.

Брав участь в скульптурних пленерах у м.Луцьку «Пам’ять крізь віки» (2001) та садово-паркової культури у Франції (2002).

За вагомий внесок у розвиток естетичного і високохудожньог середовища в місті Луцьку, а також популяризацію образотворчого мистецтва скульптору Миколі Голованю присвоєно звання «Почесний громадянин міста Луцька» (рішення Луцької міської ради від 27 липня 2016 року № 11/1).

За своє життя він створив скульптури на пішохідній вулиці міста Лесі Українки, в Центральному парку та в інших куточках обласного центру. Також побудував на березі річки Стир архітектурну пам’ятку – Будинок скульптора. Ця споруда прикрашена більше, ніж п’ятьмастами скульптурами різних стилів. Вона постійно приваблює туристів з усього світу.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися