У Луцьку 3-річна дівчинка взяла участь у патріотичному забігу
Волинь

У Луцьку 3-річна дівчинка взяла участь у патріотичному забігу

28 серпня 2021, 16:57
0
0
Сподобалось?
0

28 серпня у Луцьку відбувся Всеукраїнський патріотичний забіг з легкої атлетики в пам’ять про загиблих воїнів «Шаную воїнів, біжу за Героїв України». Найменша учасниця забігу – трирічна Яночка Кирилюк.


Спортивно-партіотичний захід стартував о 9:00 годині. Захід розпочали із панахиди за загиблими учасниками АТО/ООС та покладання квітів біля стели Героїв Небесної сотні на Театральному майдані, - пише ІА Волинські новини.

Усього в забігу зареєструвалися 324 учасники з Луцька та області.

Учасник бігли дистанцію 1,2 кілометра за маршрутом: Театральний майдан - проспект Волі - перехрестя на вулиці Шопена та проспекту Волі –Театральний майдан.

«Мета забігу – патріотичне виховання. Наші учасники біжать під номерами і під іменами загиблих на війні Героїв, аби вшанувати їхню пам’ять і великий подвиг перед Україною», - зазначив начальник управління у справах молоді та спорту Волинської облдержадміністрації Ігор Дмитришин.Він наголосив, що патріотичний забіг має формат всеукраїнського, а Волинь долучається до його проведення третій рік поспіль.
Переможених і переможців у цьому спортивному заході немає, тому дипломами і медалями нагородили всіх.
Разом зі своєю мамою Вікторією дистанцію в 1,2 кілометра здолала й найменша учасниця забігу – трирічна Яночка Кирилюк.
«Ми вирішили взяти участь у забігу, бо підтримуємо наших воїнів, а загиблих шануємо і пам’ятаємо. Для нас ця тема дуже близька і важлива, і я хочу, щоб донька з дитинства розуміла, що це – наші Герої, і живих захисників потрібно підтримувати і шанувати, а загиблих – пам’ятати», - наголосила мама дівчинки.
У перших рядах учасників - 10-річна Богдана Смолярчук. Дівчинка розповіла, що бере участь у забігу вперше. Каже, що біжить за свого татуся «кіборга» Василя Смолярчука, який у 2015 році приєднався до Небесного легіону.
Разом з однодумцями не проігнорував пам’ятний забіг викладач фізичної культури та спорту Фахового коледжу технологій, бізнесу та права Волинського національного університету імені Лесі Українки Іван Сидорук.
«Взяв участь у заході, аби вшанувати пам’ять загиблих побратимів, які вчилися у нашому базовому коледжі. Серед них – Микола Жиганюк. На жаль, 13 березня 2015 року його життя трагічно обірвалося. На той момент Миколі було, як і мені сьогодні, 24 роки. Він воював за незалежність нашої держави, і за те, що ревно захищав суверенітет України у війні з загарбником, низький йому уклін», - зазначив педагог.
Микола Жиганюк загинув 14 березня 2015 року в Луцьку під колесами автомобіля BMW.
«Своєю участю в пробігу я вшановую пам'ять загиблого військового Олега Пушкарука. Він загинув у зоні АТО у 2018 році. Сьогодні він міг бути тут, сам чи зі своєю родиною. Бігти, відчуваючи вітер і супротив м’язів. Сміятись з друзями. Радіти фінішу. Випити кави біля фонтанів і неквапом рушити додому. Він міг бути разом з нами, але він загинув за нас. Найменше, що я можу зробити, це вшанувати його пам'ять і розказати про долю воїна та його побратимів своєму сину, який сьогодні зранку питав мене «а чому ти біжиш?» - розповідає ще одна учасниця забігу Юлія Енкович.
Юлія Енкович на фото праворуч

Всеукраїнський забіг «Шаную воїнів, біжу за Героїв України» присвячений вшануванню пам’яті полеглих воїнів, які віддали своє життя у боротьбі за незалежність та територіальну цілісність України.

Вікторія СЕМЕНЮК

Фото Олександра ДУРМАНЕНКА і автора







Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися