На Волині волонтери розчистили від чагарників польський цвинтар
Волинь

На Волині волонтери розчистили від чагарників польський цвинтар

31 серпня 2021, 20:56
0
0
Сподобалось?
0

Цього літа у Голобах відбувалися волонтерські заходи на території старого польського цвинтаря.

Про це інформують на сайті Голобської громади.

Від майже непрохідних чагарників розчистили частину історичної пам’ятки. На часі – вивезення сміття, очищення та ремонт окремих пам’ятників. 

Незважаючи на погодні умови та втому працювали директор ТзОВ «Волинські старожитності», історик, археолог, автор десятків наукових та науково-популярних праць, громадський діяч і волонтер Олексій Златогорський; український історик, археолог, краєзнавець, дослідник Волині давньоруського часу та литовсько-польської доби, кандидат історичних наук, доцент Сергій Панишко; архівіст і краєзнавець Артур Альошин; волонтери Антоніна Златогорська та Богдан Савицький. Нарівні з українцями працювали громадяни Республіки Польща: Наталія Запур – керівник проєктів «Забуті цвинтарі Волині», Клаудія Голінська та Станіслав Мазюк – студентки історичного факультету. До роботи долучилися жителі громади Сергій Щесюк, Олександр Вісин, Богдан Мартинчук.

Проєкти «Забуті цвинтарі Волині» фінансує Інститут «Полоніка» міста Варшава. Організовані дані заходи Фундацією партнерства для держав Центрально-Східної Європи.

Волонтери додають, що прибирання польського кладовища – важлива ініціатива, яка спонукає пам’ятати про тих, хто пов’язаний із нашим краєм. Тому роботи триватимуть і восени.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися