Чи буде готель хасидів в місті на Волині
Волинь

Чи буде готель хасидів в місті на Волині

2 вересня 2021, 14:18
0
0
Сподобалось?
0

31 серпня у приміщенні Володимирського ЦНАПу відбулось засідання погоджувальної комісії щодо питання будівництва комплексу для тимчасового перебування паломників по вулиці Драгоманова,6 у Володимирі. Комісія складалася з представників громадськості та чиновників.

На обговоренні розглянули звернення від ОСББ “КОВАНІ” щодо категоричної незгоди будівництва готелю, –  повідомляє Буг.

Як зазначають, дискусія виникла через ряд певних факторів, які унеможливлюють існування готелю для хасидів у місті, а саме:

- Безпосередня близькість майбутньої забудови до існуючих багатоповерхових будинків.

- Неможливість забезпечення стоянки автотранспорту для клієнтів готелю із зручними виїздами з нього.

- Порушення громадського порядку під час перебування хасидів.

- Використання генераторів.

- Занедбаний стан території під час перебування хасидів, відсутність туалетів, ігнорування громадського порядку, моралі.

    Як зазначє активіст Тарас Сватко у Фейсбуку, було визначено ряд вагомих підстав щодо відмови в затвердженні детального плану території для зміни цільового призначення земельної ділянки, та щодо відмови в будівництві як такому. Серед близько 10-ти підстав були, зокрема:

    - Аморальна поведінка «паломників», що має негативний вплив на мешканців міста.

    - В усіх можливих документах, опрацьованих комісією, вживається термін «будівництво комплексу для тимчасового перебування паломників». Жодної згадки за готель.Об’єктом будівництва мав бути саме «комплекс для тимчасового перебування паломників». Оскільки, в Державному класифікаторі будівель та споруд відсутній код такої будівлі, то відповідно до чинного законодавства це є підставою для відмови.Чинним законодавством держави Україна не визначено поняття «паломництва», а тому дана споруда могла бути будь-чим (до прикладу синагогою) і з часом визнатися об‘єктом культурної спадщини єврейського народу.

    - В проекті відсутня обов‘язкова до проведення стратегічна екологічна оцінка.

    - В проекті зазначено, що окрім будівництва підземної парковки (яка може викликати зсуви грунту і пошкодження навколишніх будинків), «паломники» мають намір облаштувати парковку на проїзній частині, а не на своїй земельній ділянці, як це передбачено державними будівельними нормами та стандартами

    - В проекті зазначено, що розмір площі для забудови є орієнтовним.Тобто, ми навіть не можемо чітко визначити площу для забудови.

    - Ну і вишенька на тортик. Проект детального плану території (що був об‘єктом обговорення) виготовлено на підставі рішення міської ради «Про надання дозволу на розроблення детального плану території земельної ділянки по вул. Драгоманова, 6 у місті Володимирі-Волинському.» № 7/52 від 04.06.2021.Та от. Кадастровий номер земельної ділянки, що зазначено в даному рішенні міської ради є відмінним від кадастрового номеру, що зазначено в проекті детального плану території

      Як говорить Сватко виконавець проекту рішення та депутати міської ради надали дозвіл на виготовлення детального плану території (фактично дозвіл на будівництво) неіснуючої земельної ділянки (у відповідності до інформації з Публічної кадастрової карти України).

      Отже, комісія винесла рішення про відмову в затвердженні проекту детального плану території, та про відмову в будівництві як такому.

      “Далі, буде розроблено проект рішення, та винесено на розгляд Володимир-Волинської міської ради, як того передбачає чинне законодавство”, – говорить Сватко.


      Хочете дізнаватися про головні події першими?
      Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

      Читайте також

      Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

      Ваш коментар

      Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
      Реєстрація Вхід
      Забули пароль?
      Реєстрація Вхід
      На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
      Реєстрація Вхід
      Зареєструватися