На Волині фермери вирощують американські гібриди томатів
Волинь

На Волині фермери вирощують американські гібриди томатів

2 вересня 2021, 16:54
0
0
Сподобалось?
0

Фермери Андрій та Сергій Павлюки з міста Рожище випробовують сільгоспкультури, які вважаються нетиповими для цього регіону. Вирощують гібрид томату американської селекції.

Про це пише "AgroTimes"

"Дуже часто буває так, – розповідають фермери, – що приїздять менеджери до нас просто на поле. Відкрили ноутбук і показали: ось, мовляв, хороший новий сорт. Випробовуйте. Наприклад, давали нам на пробу насіння гібрида Чіблі F1. Виросли сливки великі, гарні, але дуже чутливі до хвороб, особливо фітофтори", - каже фермер. 

Сьогодні в господарстві під томатами до 30 соток. Випробовуючи різні гібриди, зупинилися на сливці американської селекції Уно Россо F1, помітивши її переваги.

За словами Андрія Павлюка, плоди Уно Россо F1 достигають китицями: якщо є 5 плодів на гроні, значить, вони всі разом почервоніють. Зірвеш їх – далі достигає нове гроно.

«Помідори садимо зазвичай після капусти. Розсаду сіємо в парнику приблизно з 5-го по 10-е квітня, пікіруємо. Через місяць висаджуємо в поле. Всю розсаду мульчуємо, тоді волога краще тримається в ґрунті й достиглі помідори зриваємо чистими. Якість не втрачається, плоди не падають на землю, а лягають на солому. Ми їх не підв’язуємо, сорт низькорослий», – додає фермер.

Якщо погода сприяє, то починають збір урожаю томатів із середини серпня. Проте цього року перші червоні плоди зривали ще раніше. Урожайність з однієї сотки склала приблизно 500 кг.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися