Серце лучанки оперували 13 годин
Волинь

Серце лучанки оперували 13 годин

4 вересня 2021, 11:34
0
0
Сподобалось?
0

13 годин поспіль тривала операція на серці лучанки. Це надскладне встручання днями провели кардіохірурги Волинської обласної клінічної лікарні.

Про це - в сюжеті Конкурент.

«Мали досить великий клопіт, дуже довго йшла операція, але слава Богу все пройшло успішно», - говорить завідувач кардіохірургічного відділення Володимир Пецентій. Каже, у пацієнтки виявили аневризму аорти - досить рідкісну патологію, при якій аорта розширюється, її стінки тоншають і в будь-який момент можуть просто лопнути.

«Ця патологія рідкісна, але дуже загрозлива. Бо досить часто пацієнти нічого не знають про свою хворобу, перший і останній симптом - аорта розірвалася і людини вже нема. Довгий час аневризма може розвиватися в тілі людини абсолютно безсимптомно.

Пошкоджену ділянку аорти пацєнтки замінили спеціальним судинним протезом. Кожну серцеву судинку, діаметром 3-5 міліметрів, лікарі від’єднували від старої аорти і пришивали до протезу. І тут без права на помилку.

Тож Володимир Пецентій застерігає, якщо у вашій сім’ї були випадки смертей через кардіозахворювання, ви маєте атеросклероз чи гіпертонічну хворобу, це привід зайвий раз перевірити своє серце. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися