У Луцьку чоловік породіллі скаржиться на хабарництво в перинатальному центрі
Волинь

У Луцьку чоловік породіллі скаржиться на хабарництво в перинатальному центрі

7 вересня 2021, 15:56
1
3
Сподобалось?
3

Лучанин Роман Ващук поскаржився на ставлення до його дружини у Луцькому перинатальному центрі.

На сайті організації "Антикорупційний штаб" написали історію, якою поділився чоловік породіллі. 

Так, 14 липня 2021 року дружина пана Романа поступила до пологового відділення Волинського обласного територіального медичного об'єднання захисту материнства і дитинства Волинської обласної ради. 

Як розповів чоловік, лікарка попросила пацієнтку купити ряд витратних матеріалів та ліків, а саме: оглядові рукавички (придбали 7 пар), стерильні пелена (4 шт.), Амніоти. Все це повинно бути в лікарні зі слів менеджера НСЗУ (тел. 1677). 

Пацієнтка купила все з цього списку, хоча за її свідченнями, все це має бути в лікарні, адже входить до переліку безплатних медичних послуг пакету «Вагітність і пологи», «Амбулаторна медична допомога» і відповідно оплачується Національною службою здоров'я України.

Надалі в палату завітав лікар-анестезіолог. Оглянув пацієнтку і спитав, чи будуть купувати набір. Вона погодилась. Лікар настояв сходити з ним разом в аптеку (аптечний пункт №11, аптеки № 41 ТОВ «Сальве (Здорова родина)». 

Пишуть, що аптекарка склала в пакет все необхідне і лікар пішов, навіть не показавши, що в пакеті. Озвучили до оплати 957 гривень. Запропонували розрахуватись готівкою, чоловік пацієнтки відмовився та попросив чек, але в ньому виявилось лише 369 гривень. 

Аптекарка пояснила, що один набір не вписаний (набір B. Braun зі слів аптекарки), бо він не на балансі,  а якби був на балансі, був би дорожче. Написала від руки на чекові 588 грн Докази проплати транзакції в банку у нас також наявні. Сума — 957 гривень. 

15 липня 2021 пацієнтка Ващук Ангеліна обстежувалась після пологів у лікаря-анастезіолога, який працює в Волинській обласній медичній асоціації материнства і захисту дитинства, Волинської обласної ради (Луцький перинатальний центр). Під час огляду він після пологів вимагав 1350 грн за епідуральну анестезію. При цьому варто зазначити, що пацієнтка вже оплатила її вартість у сумі 900 грн.

Відповідно до частини другої статті 49 Конституції України держава створює умови для ефективного і доступного для всіх громадян медичного обслуговування. У державних і комунальних закладах охорони здоров'я медична допомога надається безкоштовно.

Експерти ГО «Антикорупційний штаб» звернулись до Волинської обласної ради. Там повідомили, що створили тимчасову комісію, яка дослідить дані події. 


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Коментарі

  • Наталія
    Наталія

    Стикнулись з таким же відношенням і в 2020 році . А в карман ще скільки хочуть і заявляють про це не соромлячись … безсовісні !

    8 серпня 2023, 05:39
    Відповісти

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися