У Луцьку дитяче відділення «інфекційки» обладнають кисневими точками
Волинь

У Луцьку дитяче відділення «інфекційки» обладнають кисневими точками

7 вересня 2021, 18:49
0
0
Сподобалось?
0

Бюджетна комісія погодила виділення майже 740 тисяч гривень, аби встановити систему киснепостачання у дитячому відділенні Волинської обласної інфекційної лікарні. Так, обладнають 40 дитячих ліжок кисневими точками.

Під час засідання комісії зазначалося, що у процесі підготовки до високого епідсезону коронавірусу варто врахувати небезпеку розповсюдження нових мутованих штамів, які в тому числі вражають і дітей. Є потреба обладнати кисневими точками також і дитяче відділення Волинської обласної інфекційної лікарні, – повідомляє пресслужба обласної ради.

Члени бюджетної комісії одноголосно рекомендували спрямувати для цих потреб майже 740 тисяч гривень із залишків субвенції з державного бюджету місцевим бюджетам на підтримку окремих закладів охорони здоров’я. За рахунок цієї субвенції уже профінансовано облаштування систем централізованої подачі кисню у різних медзакладах на загальну суму 3 млн. 230 тис грн.

Одночасно депутат обласної ради Володимир Бондар вніс пропозицію про необхідність контролю за використанням коштів, спрямованих на потреби лікарень. Пропозицію підтримав і голова бюджетної комісії Орест Маховський, зазначивши, що в умовах обмеженого бюджетного фінансування використання асигнувань, не залежно від рівня бюджету, повинно бути обґрунтованим першочерговими потребами та максимально ефективним.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися