У громаді на Волині за цілий день не знайшлося жодного бажаючого вакцинуватися
Волинь

У громаді на Волині за цілий день не знайшлося жодного бажаючого вакцинуватися

10 вересня 2021, 18:23
0
0
Сподобалось?
0

У громадах області працює 88 пунктів щеплення. У деяких із них за добу не роблять жодного щеплення. 

Про це під час брифінгу повідомила заступниця голови облдержадміністрації Людмила Тимощук.

Один з таких медзакладів – Купичівська амбулаторія загальної практики. 10 вересня у пункті щеплення нікого не вакцинували.

Як розповіла Суспільному медсестра Любов Балюк, на щеплення в сільську амбулаторію діє попередній запис і на 10 вересня охочих не знайшлося. "В понеділок будуть люди і лікар і тоді працюватиме пункт вакцинації. Присилають з районного центру лікаря і тоді ми працюємо", – каже медичка.

Від початку вакцинації в області у Купичівському пункті щепили 145 людей. Загалом у цій громаді проживає майже дві тисячі жителів, розповів староста села Сергій Кость. Каже: оголошення про вакцинацію є на дошці поруч із сільською радою, але його декілька разів зривав вітер.

Староста каже, про низький рівень вакцинації знає. "Може в п’ятницю не проводять вакцинацію, бо не набралася відповідна кількість людей. Тому що люди по запису. Тож, не будуть одного чоловіка вакцинувати, спеціально для того вакцину відкривати", – розповідає Сергій Кость.

У іншому пункті вакцинації, у селищі Турійськ, охочі щепитися є.

Як розповіла керівниця Турійського центру первинної медичної допомоги Жанна Бучко, 10 вересня медики центру щепили 62 людини, 42 із них вакцинували працівники мобільної бригади. Медичка додає: неохоче вакцинуються освітяни. "Чомусь не виявляють бажання", – каже Жанна Бучко.

Як розповів сімейний лікар центру Андрій Мельчук, пункт щеплення у них працює також у суботу. Серед охочих вакцинуватися є і літні люди і вагітні. Вакцини, з його слів наразі в пункті щеплення – достатньо.








Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися