Музей дзвонів у Луцьку поповнився експонатом з Британії
Волинь

Музей дзвонів у Луцьку поповнився експонатом з Британії

15 вересня 2021, 18:28
0
0
Сподобалось?
0

Колекція Музею дзвонів у Луцькому замку поповнилася новим експонатом, який виготовлений на початку 20 століття у Британії.

Як розповіла Суспільному в телефонному коментарі старша наукова співробітниця адміністрації Державного історико-культурного заповідника в Луцьку Анастасія Марків, дзвоник презентував відвідувач Луцького замку Ігор Міщенко.

"Він (відвідувач – ред.) приїхав у замок і написав відгук, що дуже надихнувся нашим музеєм. У листі написав, що сам колекціонує дзвони та хотів би презентувати дзвоник з власної колекції", – каже Анастасія Марків.

У Музеї дзвонів в Луцьку – новий експонат (дописати)

Подарований дзвоник має висоту 10-15 сантиметрів, при коливанні видає дзвінкі звуки. Зі слів наукової співробітниці, дзвоник уособлює в собі образ леді Дженні Джонс.

За легендою леді Дженні Джонс є валлійкою, родом з Уельсу, яка зі свого регіону пішки дісталася до Британії, аби придбати Євангеліє рідною валлійською мовою. Анастасія Марків каже: всю легенду, пов'язану з образом цієї дівчини, можна дізнатися під час екскурсії замком.

Дзвоник леді Дженні Джонс вже представлений до огляду в колекції, – додала Анастасія Марків. Усього в експозиції луцького Музею дзвонів є майже сотня експонатів, датованих від 17 до 20 століть.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися