Історія з бирками для волинських немовлят спричинила фурор у російських ЗМІ
Волинь

Історія з бирками для волинських немовлят спричинила фурор у російських ЗМІ

16 вересня 2021, 12:42
0
0
Сподобалось?
0

Нововолинська лікарня змінила напис на бирках для немовлят, які раніше стилізували під виробництво одягу. Фото таких бирок, де вказували «склад» дитини і правила догляду – не прати у пральній машині і не прасувати – розкритикували в мережі.

Директор Нововолинської лікарні Шипелик Олег розповів, як виникла ідея, передає ВВС.

Як з’явилася ідея?

    10 вересня у лікарні у місті Нововолинськ немовлятам почали чіпляти бирки з написом “Зроблено з любов’ю “. А ще там був “склад” дитини й інші позначки, характерні для одягу.

    Фото бирок запостили у фейсбук лікарні із запитанням: “Як це мило, правда ж?”

    Частина користувачів з цим твердженням погоджувалась, а частина висловила обурення.

    “Не сприймаю я таке ставлення до народження Людини”, – написала співголова Всеукраїнської громадської організації “Служба захисту дітей” Людмила Волинець. Цей допис почали широко цитувати ЗМІ.

    Сама новина про бирки також швидко розлетілася Україною. Через кілька днів у лікарні напис замінили.

    Директор Нововолинської лікарні Олег Шипелик, який ініціював створення таких бирок, каже, що спантеличений таким суспільним резонансом, а особливо тим, що ця новина розійшлася у російських ЗМІ.

    “Донька попросила в мене на шкільний проєкт кілька моїх дитячих фотографій. Я взявся шукати – і от в старому альбомі серед них була стара клейончаста бирочка. На ній написано прізвище мами, моя вага і ріст. Я подумав: “А що зараз видають?”.

    Так, розповідає пан Шпелик, у нього народилася ідея зробити для теперішніх мам і дітей “щось таке, щоб їм було приємно згадати через 20-30 років”.

    “Доручив підібрати варіанти і погодити з батьками. Їм цей сподобався. Знаєте, молоді мами… І вдягається ж лише раз під час виписки – дома з цим ніхто ж не ходить”, - розповідає лікар. 

    Однак після розголосу в лікарні розробили інший дизайн бирок, аби нікого не образити. Якщо батьки ще не обрали імені дитини, будуть вписувати щось на кшталт “наше сонечко”, “ангелик”.

    Бірки друкують на картоні з даними новонародженого. Старша акушерка Віра Жидкова, розповіла, що їх вже отримали 10 немовлят. Їй самій більше до вподоби другий варіант “із сердечками”.

    “Я в мам питаюся, який їм кращий і вони вибирають. До мене підходила жінка, яка ось-ось має народжувати й казала: “Ви той перший зразок з тим утюжком не видаляйте, бо я тільки такий хочу”. Бачте, одні зрозуміли, інші – ні”,  - каже старша акушерка. 

    Вікторія Туз, яка народила в цій лікарні напередодні, для свого сина Давида обрала другий варіант:

    “Проти першого нічого не маю, але із сердечком мені більше подобається. Взагалі дуже рада, що така ініціатива з’явилася саме зараз, коли я народила, бо до цього взагалі нічого не давали”, - ділиться жінка. 


    Хочете дізнаватися про головні події першими?
    Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

    Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

    Ваш коментар

    Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
    Реєстрація Вхід
    Забули пароль?
    Реєстрація Вхід
    На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
    Реєстрація Вхід
    Зареєструватися