Біля Луцька виділили землю під громадське пасовище
Волинь

Біля Луцька виділили землю під громадське пасовище

16 вересня 2021, 16:22
0
0
Сподобалось?
0

Луцькрада затвердила проєкт землеустрою щодо надання земельної ділянки у Боголюбах під громадське пасовище для сінокосіння та випасання худоби.

Про це йшлося у четвер, 16 вересня, під час позачергового засідання сесії, пише ВолиньPost.

В.о. директора департаменту містобудування, земельних ресурсів та реклами Софія Гула розповіла, що йдеться про землю площею 4 гектари.

«Нам планують виділити субвенцію з обласного бюджету на розвиток пасовищ у розмірі орієнтовно 200 тисяч гривень. Це буде перше пасовище. У кожному населеному пункті буде таке пасовище для випасання худоби», - зазначила вона. Наприклад, у роботі знаходяться аналогічні проєкти у селах Заболотці (5 гектірів), Сьомаки (2,6 гектара), Шепель (4 гектари).

Представниця Громадянського Руху «Свідомі» Алла Надточій вважає, що такі питання – на часі після приєднання навколишніх сіл, однак потрібно детальніше розглядати проєкти рішень, вказуючи план дій, конкретну площу пасовищ у розрізі кожного села тощо.

Депутат Микола Яручик поцікавився, які гарантії можуть надати селянам стосовно призначення ділянок, відведених для пасовищ, у майбутньому, адже, наприклад, їх можуть відвести під будівництво.

Софія Гула відповіла, що у проєктах прописують цільове використання «Для сінокосіння та випасання худоби», реєструють за громадою, тому у мерії змінити призначення землі не зможуть.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися