На Волині оренда паю обійдеться у мінімум 5 тисяч
Волинь

На Волині оренда паю обійдеться у мінімум 5 тисяч

22 вересня 2021, 16:24
0
0
Сподобалось?
0

Орендувати землю аграрії повинні за ціною не менше як 5 тисяч гривень за гектар.

Про це у Луцькій районній раді розповів голова Доросинівської громади Микола Касянчук, пише пресслужба установи.

З його слів, у кожному селі є аграрії, фермери, які обробляють землю і вони є чи не єдиними бюджетонаповнювачами, тим більше у небагатій Доросинівській громаді.

За оренду пая вже давно треба аграріям платити мінімум 5 тисяч гривень за гектар. З деякими мені вдалося порозумітися і вони готові платити за пай у 2 гектари 13-14 тисяч гривень. Деякі не хочуть платити, кажуть, що дорого, то таким я вказав на двері. Не хочуть вони, знайдуться інші. Я не відступлю, – наголосив голова громади.

Загальна кількість сільськогосподарських угідь у громаді становить 20,2 тисячі гектара, з яких рілля – 12,5 тисяч га.

З 12 тисяч гектарів ріллі, 70% здані в оренду, решта – обробляється людьми в особистих господарствах, – розповів Микола Касянчук.

За словами голови, оренду та обробіток сільськогосподарських земель на території Доросинівської громади здійснюють: СБЄ «Україна – Рівне», ТзОВ «Щурин Агро», ФГ «Приріст», ФГ «Юрагро», ФГ «Лебедія», ФГ Глинюка В.Ф., ПП Сергій Кулик, ПОСП ім. Івана Франка, ТзОВ «Агідель», ТзОВ «Лан Волинь».

Якщо із усіма ми домовились про ціну, яка вигідна для бюджету громади, то із ПОСП ім. Івана Франка, «Агідель» та «Лан Волинь» спільної мови знайти не можемо. Вони хитрять і хочуть орендувати землю задешево, – сказав Доросинівський голова Микола Касянчук.

Голова Луцької районної ради Олександр Омельчук підтримує ініціативу Доросинівської громади, адже вже давно наголошував із наведенням ладу із земельними ресурсами.

Першочергове завдання громади й рад – наповнення бюджетів, бо від цього залежить будівництво доріг, освітлення вулиць в населених пунктах, розвиток освіти, медицини, культури. Вважаю, що усі громади Луцького району, Волині мають взяти цю ініціативу до уваги та почати наповнювати бюджет, тим більше із ситуацією здорожчання газу та енергоносіїв, коли громади на межі виживання, адже ніхто не готовий платити 30 тисяч гривень за тисячу кубів газу, - зауважив Олександр Омельчук.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися