Ольга ГОНЧАРУК та її роботи
Волинь

Лучанка на кавунах «вирізає» замок Любарта, а на грибах – троянди

26 вересня 2021, 19:22
0
1
Сподобалось?
1

Коли на ринку побачила кавуни із зображенням Луцького замку та тризуба, неабияк здивувалася. Виявляється, така оздоба – справа рук талановитої лучанки Ольги Гончарук. Хоч і працює головним спеціалістом в управлінні Фонду соціального страхування, бо інженер за професією, та кожну вільну хвилину використовує творчо.

На кухні Ольга – справжня ґаздиня, бо у неї завжди наготовлено, як у ресторані. З печі щотижня витягуються гарячі хлібини, замішані на заквасці. Асортимент буханців та батонів – як у пекарні. Не встигають вони схолонути, вже оздоблює печиво малюнками. Створює на пряниках справжні картини. Краса і смакота! А які гарні ліпить цукрові квіти на оздобу для тортиків. Ними хочеться милуватися, аж шкода їх класти до рота.

Але восени найбільше часу приділяє Ольга Гончарук овочам. Їх перетворює на цілі об’ємні художні композиції! Бо що не потрапить їй до рук – кавун чи буряк, яблуко або зубчик часничку, – оживає по-новому. Вирізьблює узори на моркві, капусті – пекінці та броколі, помідорах, грушах і навіть бобах. Увесь врожай на столі – з власного городу та саду. Достиглий, ароматний, вирощений без хімії та з великою любов’ю.

– Вирізувати орнаменти на овочах я почала більше десяти років тому, – розповідає жінка. – Всьому навчалася за допомогою інтернету. Робота кропітка, проте приносить велике задоволення. Працюю дуже гострим інструментом, тож не маю права на помилку – щоб і малюнок був гарним та цілим, і руки.

З морквин виходять ажурні шишечки, з грибів – жоржини чи хризантеми. На гарбузах, кабачках та динях «квітнуть» цілі букети троянд. Та найбільше любить працювати майстриня на кавунах.

– Хоч шкірка у нього тверда, часом різати важко, та кінцевий результат того вартий. Бо ж можна зобразити все, що душа забажає. І кольорами малюнок гарно грає, не однотонний, – зауважує пані Ольга.

Часто її просять вирізьбити на кавунах патріотичні орнаменти. Її Тризуби на цих ягодах-велетнях уже не один раз від’їжджали на Схід до наших бійців на передовій. Таку благодійну допомогу з надписами «Слава Україні!» передає воякам луцький підприємець Захід Алієв. А як рекламу, завжди старається мати на прилавку кавун із замком Любарта від Ольги Гончарук.

Наталія КРАВЧУК


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися