У дитячій лікарні в Луцьку працює нова лікарка-невролог зі Львова
Волинь

У дитячій лікарні в Луцьку працює нова лікарка-невролог зі Львова

24 вересня 2021, 16:03
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній дитячій клінічній лікарні тепер працює неврологиня зі Львова Марія Павлюк.

Про це у Фейсбуку повідомив нейрохірург Михайло Ловга.

«Вже кілька років, наперекір багатьом, ми будуємо командну роботу дистанційно з надзвичайною людиною, молодим, але висококваліфікованим лікарем дитячим неврологом-епілептологом-нейрофізіологом Павлюк Марією! За останніх кілька років нами разом діагностовано та проліковано більше 100 важких хворих з епілепсією, виконано більше 50 складних хірургічних втручань дітям під контролем інтраопераційного нейрофізіологічного моніторингу, більше 20 втручань з супер складною фармакорезистентною епілепсією», – йдеться у дописі.

Михайло Ловга також зазаначив, що серед втручань, які вони проводили, є і такі, які роблять менше 1% нейрохірургів США (згідно офіційної статистики), і, відповідно, дуже мала кількість нейрохірургів в Україні.

«Колись, я тільки читала про такі операції в книжниках, чула, що їх проводять закордоном, і мріяла, що колись, за свою кар’єру, я хоча б кільком дітям зможу діагностувати таку епілепсію, яку б можна було повністю вилікувати проведенням операції. І ніколи не могла уявити, що всього за 2 роки їх буде так багато», – написала на своїй фейсбук-сторінці лікарка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися