У Луцьку змагалися 12 бригад швидкої допомоги
Волинь

У Луцьку змагалися 12 бригад швидкої допомоги

24 вересня 2021, 19:28
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку 24 вересня відбувся п’ятий чемпіонат бригад екстреної допомоги "Волинське медичне ралі – 2021".

Організатор змагань Анатолій Калинюк розповів Суспільному, як змагалися 12 бригад з усієї області.

Загалом групи виїздили на шість викликів. Допомагали уявним травмованим в аваріях, недужим на коронавірус, дорослим та дітям.

Бригада медицини катастроф з Луцька, під керівництвом Богдана Шостака, потрапила на виклик, де нібито травмувалася жінка. За легендою вона впала з висоти на чоловіка, який лежав на асфальті в стані алкогольного сп’яніння.

Суддя змагань Тарас Кузьменко каже: завдання медиків – вчасно приїхати на виклик, правильно оцінити стан пацієнта та надати допомогу. "Стабілізувати стан, забезпечити прохідність дихальних шляхів, зупинити кровотечу, розпізнати інші стани і насамкінець цього пацієнта треба доставити у відповідний лікувальний заклад", – додав суддя.

Один з етапів змагань організатори назвали "Хто кого". Бригади мають оглянути пацієнта з підозрою на COVID-19. Медикам потрібно одягнути засоби особистого захисту та визначити стан людини, розповів організатор змагань Анатолій Каленюк.

"Чи коронавірус нас, чи ми – його. Бригади працюють з пацієнтами з підозрою на ГРЗ. Всі працівники мають 100% вакцинацію. Це була вимога, щоб взяти участь у змаганні", – каже Анатолій Каленюк.

У рамках змагань одна з бригад потрапила на виклик до п'ятирічного хлопчика. Як розповіла фельдшерка Ольга Ковальчук, за легендою дитина втратила свідомість і медики мають провести реанімаційні заходи. Жінка розповіла, працює в бригаді 17 років, у змаганнях бере участь вперше.

"На викликах за всіх страшно, але діти вони є особливі. Дитина їздила на самокаті і раптово втратила свідомість. Зі слів мами має цукровий діабет", – додала фельдшерка після огляду хлопчика.

Медикам у змаганнях допомагали студенти, які грали ролі пацієнтів.

Змагання тривали 6 годин. Перемогла бригада з Волинського обласного центру медицини катастроф на чолі з Богданом Шостаком. Вони представлятимуть область на Всеукраїнському чемпіонаті, який відбудеться у 2022-му році.



Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися