Через «Ягодин» вантажівкою намагались провезти злитки цинку
Волинь

Через «Ягодин» вантажівкою намагались провезти злитки цинку

24 вересня 2021, 19:55
0
0
Сподобалось?
0

Прямуючи з України в Республіку Польща, в зону митного контролю митного поста «Ягодин» Волинської митниці заїхав вантажний транспортний засіб під керуванням громадянина України. 

Відповідно поданих до митного контролю товаросупровідних документів в автомобілі на адресу голландської компанії переміщувався вантаж «Окалина цинку», що являє собою порошкову фракцію відходів цинкування. Про це повідомляє Волинська митниця.

В результаті повного митного огляду, працівники Волинської митниці встановили, що серед вантажу «Окалина цинку» переміщувалися металічні злитки сірого кольору, що не були заявлені в товаросупровідних документах, поданих до митного контролю.

Згідно з експрес-аналізом, проведеного за допомогою портативного аналізатора елементного складу «EXPERTMobile» встановили, що вміст хімічного елементу цинку «Zn» у відібраних зразках складає понад 90%.

Таким чином, керівник підприємства-відправника намагався незаконно, з приховуванням від митного контролю, вивезти товар з митної території України.

Зазначені дії мають ознаки порушення митних правил, передбаченого ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

Санкція статті за такі дії передбачає конфіскацію прихованого від митного контролю товару та накладенням штрафу у розмірі 100 відсотків його вартості.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися