На Волині 3-річний хлопчик не сидить і не ходить: потрібна допомога
Волинь

На Волині 3-річний хлопчик не сидить і не ходить: потрібна допомога

25 вересня 2021, 19:45
0
0
Сподобалось?
0

Маленькому Павлику Якимову із села Кричевичі Ковельського району - три роки, проте через важке захворювання хлопчик не ходить, не сидить, не може нормально ковтати їжу. Допомогти малечі може дороговартісна операція й реабілітація після неї, утім у сім’ї, яка бореться за життя дитини майже з народження, коштів на повноцінне лікування катастрофічно не вистачає.

Про це Інформаційному агентству Волинські Новини розповіла сестра хлопчика Світлана Парфенюк.

Попри свій юний вік, золотоволосий малюк з чарівною посмішкою з народження має цілий букет діагнозів: ДЦП, подвійна геміплегія, затримка мовленнєвого розвитку та дизартрія.

Через важке захворювання хлопчик не може сидіти, стояти, ходити, тримати в ручках іграшки, й навіть ковтати їжу.

Медики призначили дату для планової операції на 24 вересня (фібротомія пошкоджених м’язів на всіх проблемних сегментах), але її вкотре довелось перенести через погані показники крові (низький рівень гемоглобіну) та проблеми із зубками.

«Взагалі наш Павлик не може навіть сидіти, бо у нього через м’язовий тонус дуже натягнуті сухожилля. Операція могла би допомогти йому на певний час цю напругу послабити, тож братик зможе сидіти, а головне – без такого болю! На жаль, через хворобу у Павлика критично попсувалися зубки, сталося нагноєння, тому велику їх кількість потрібно виривати під загальним наркозом, адже для дитини, яка й без того дуже страждає фізично, зубний біль приносить додаткові муки», - каже сестра хлопчика Світлана.

Родині Павлика вдалося самотужки зібрати 27 тисяч гривень на операцію й повністю оплатити її вартість. Після того, як відбудеться оперативне втручання, хлопчику потрібно пройти щонайменше три курси дороговартісної реабілітації, яка коштуватиме 60 тисяч гривень (20 тисяч гривень один курс).

Станом на сьогодні за допомогою небайдужих рідним хлопчика вдалося зібрати 55 тисяч гривень. Необхідно ще 32 тисячі, але збір зупинився.

«Ми дуже сподіваємось, що завдяки операції у Вінниці Павлик зможе робити все те, що й малеча в його віці: бавитись іграшками, тупати ніжками і бути активним малюком. Я і мама дуже просимо вас не бути байдужими до нашої мрії - покращити Павлику життя. На жаль, ми не маємо коштів, аби закрити збір повністю, але дуже сподіваємося на підтримку сердець, відкритих для доброти. Будь ласка, будь-яка допомога буде дуже влучна, адже Павлика будуть оперувати за гарантійним листом і на збір коштів часу зовсім мало. Допоможіть нашому янголятку швидше позбутися візочка», - благає сестра хлопчика.

Зауважимо, що, крім маленького Павлика, його мама Оксана виховує двох неповнолітніх доньок – 17 та 14 років.

Реквізити для допомоги: ПриватБанк 4731 2196 4063 3487

Отримувач: Якимова Оксана Володимирівна (мама).


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися