100-річна волинянка читає без окулярів
Волинь

100-річна волинянка читає без окулярів

4 жовтня 2021, 20:25
0
0
Сподобалось?
0

Волинянка у сто років читає без окулярів і ділиться секретом довголіття.

Про це повідомляє Володимир-Волинська міська територіальна громада на сторінці у Фейсбуку.

Напередодні свого ювілею мешканка Володимира Зінаїда Матвійчук іще вправно поралась на городі, посадила зимовий часник.

Мешканку княжого міста пані Матвійчук з нагоди славного ювілею привітали представники влади. Попри поважний вік Зінаїда Матвійчук не втратила любові до життя. А стосовно секретів довголіття, то каже, що досягти на ногах такого довгого віку допомогла любов до Бога та до людей.               

    За сторіччя Зінаїді Феофілівні Матвійчук довелось пережити чимало поневірянь та втрат. Уродженка села Бужковичі колишнього Іваничівського району закінчила 4 класи польської школи. Заміж вийшла в 17 років, народила сина і доньку. За розповсюдження релігійної літератури у 1951 році була репресована та засуджена на  10 років. Однак завдяки «хрущовській відлизі» у Сибіру пробула лише півтора року.

   І в сімейному житті жінку спіткала трагедія. У 1953 році  загинув чоловік, тож дітей підіймати на ноги довелось одній. Працювала в колгоспі на різних роботах. 1968 році перебралась жити до Володимира-Волинського. Три роки тому поховала сина, вже немає серед живих і доньки. Але пані Зінаїда змирилася з долею, тішиться, що живе з невісткою, 4-ма внуками, 8-ма правнуками та 2-ма   праправнуками. Хоча і має довгожителька проблеми зі слухом, зате і досі читає без окулярів. А біля  її ліжка завжди лежить Біблія, з якої сама виписує найбільш цінні цитати, щоб їх переглядати.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися