На Волині фермер змолотив 14 гектарів чужого урожаю
Волинь

На Волині фермер змолотив 14 гектарів чужого урожаю

11 жовтня 2021, 12:35
0
0
Сподобалось?
0

Скандальне збирання врожаю у селі Конюхи на Волині підняло на ноги все село. Місцевий фермер нахабно змолотив сою, яку сам не сіяв. Всього 14 гектарів. Власники землі в розпачі кажуть: той вкрав у них врожай і землю.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

“Я її посіяв, в мене є документи щодо приватної власності, є з селищної ради заключення, що я тут сіяв, що тут росте”, – каже внук власниці землі Ігор Торуцький.

Поки три комбайни молотили сою, з людьми розбиралася охоронна фірма, яку найняв фермер Федір Торчинюк.

Людей не допускали до поля, штовхали і навіть застосовували силу.

Чия ж ця земля і чому виник конфлікт?


14 гектарів поля у селі Конюхи – власність Галини Савчук. 12 з них донедавна належали сестрі пані Галини. Ще за життя у жінки орендував паї цей фермер. Коли ж гроші були потрібні на операцію, а потім вже й на похорон, – орендар у скрутну хвилину відвернувся. Тому коли після смерті сестри земля за заповітом перейшла у власність Галини Миколаївни, та вирішила розірвати договір оренди. І навіть подала до суду вісім місяців тому. Втім, зробити це виявилося не просто.

Федір Торченюк запевняє, що у нього є договір про продовження оренди землі із підписом Галини. Якого вона, запевняє, не ставила і таких документів в очі не бачила.

Розпач Галини Миколаївни дістався межі і та стала стала доводити правду на колінах. І пані Галина, і її родина впевнена: договір оренди фермер підробив. А зараз намагається зам’яти конфлікт.

Журналісти попросили Федора Торчинюка показати договір оренди, той погодився, а після зник. Судові тяганини між фермером і Галиною Савчук тривають до цього часу. Вони по черзі оскаржували заяви один одного.

“Фермерське господарство звернулося до суду для забезпечення позову, вони також звернулися з позовом для того, щоб заборонити перешкоджати, користуватися земельною ділянкою вже з боку Савчук Галини Миколаївни”, – коментує юрист фермера Юрій Шешута.

Якими би правими не були власники землі, але на руках у адвоката – позитивне рішення суду щодо клопотання фермера. А саме: заборонити пані Галині обробляти свою ж землю.

Фермер і адвокат апелюють тим, що діяли законно. Але ж збирати чужий врожай на 14 гектарах поля, кажуть місцеві, – не по-людськи. Замість великого врожаю – люди отримали купку сої і зіпсовані нерви. Втім, адвокат Галини Савчук запевнив, що цю справу так не лишать і “відвоюють” землю, яка належить жінці.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися