Волинянка пішла на війну з двома братами, але вони загинули
Волинь

Волинянка пішла на війну з двома братами, але вони загинули

14 жовтня 2021, 19:34
0
0
Сподобалось?
0

Волинянка Світлана Булавчик на фронті служила артилеристкою у десантних військах. На війну пішла доброволицею. Каже, що не могла стояти осторонь.

На сході жінка втратила двох братів, пише "Суспільне"

"Я найменша була, пішла у військо разом з ними. Ми всі троє добровольцями пішли. Один у 2017 загинув, другий брат – минулого року", – розповідає ветеранка. 

Після повернення зі сходу жінка отримала групу інвалідності.

Нині Світлана пацієнтка Волинського обласного госпіталю ветеранів війни. Лікує наслідки контузії, яку отримала на передовій. Разом з лікуванням в медзакладі надають фізичну та психологічну реабілітацію, про це розповіла директорка госпіталю Тетяна Масікова.

У медзакладі також діє єдиний на Волині ветеранський хаб, у якому військові діляться новинами та особистими досягненнями.

Як розповіла директорка госпіталю, проблемою нині лишається програма медичних гарантій, яка відповідно до Закону про державні фінансові гарантії населенню, ветеранам війни пільг не передбачає. 

"Зараз є проблема з тими медикаментами, які необхідні для лікування наслідків черепно-мозкових травм. Вони не входять до національного переліку медичних засобів, які ми можемо використовувати відповідно до Програми державних гарантій", – каже Тетяна Масікова. 

Додає: заклад неодноразово звертався з листами у МОЗ, але ситуація поки не змінилася.

Будні госпіталю ветеранів війни у Луцьку

Заклад розрахований на 170 ліжок. Нині у стаціонарі 140 пацієнтів. Працюють 35 лікарів, двоє з них – учасники війни.

Будні госпіталю ветеранів війни у Луцьку

Наразі госпіталю допомагають волонтери. Учасник бойових дій Руслан Миронюк шостий рік поспіль привозить у медзаклад продукти, які збирають військовим у селах.

Журналісти побували у Волинському обласному госпіталі ветеранів війни, поспілкувалося з пацієнтами, лікарями та волонтерами, які навідуються в медзаклад.

Зі слів Тетяни Масікової, під час вихідних курс лікування не перериватимуть. У зв’язку з карантином концертної програми з нагоди Дня захисників та захисниць у госпіталі не проводили. Колектив самостійно привітав пацієнтів та організував солодкий стіл.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися