Лучанка вдочерила дівчинку, фото якої побачила в інтернеті
Волинь

Лучанка вдочерила дівчинку, фото якої побачила в інтернеті

17 жовтня 2021, 19:18
0
4
Сподобалось?
4

Чотирирічна Злата потрапила в Будинок дитини за місяць після народження. Там дівчинка жила майже до трьох років, поки її фото не потрапило у соцмережі.

Про це розповіла Суспільному нова мама Злати Валентина Буряковська.

Тепер дівчинка має батьків, двох братів і молодшу сестру.

Дівчинка з соцмереж

Валентина Буряковська розповідає: добре пам'ятає день, коли вперше побачила Злату. Гортаючи соцмережі жінка натрапила на статтю в одній з волинських газет про дитину, яка потребує родини. Порадившись з рідними вирішила, що має стати для дівчинки мамою.

"Журналіст написала з фотографією Златки і ми подумали…така дівчинка, ми могли б її взяти до себе. Раніше вона не була всиновлена – у неї були троє братів і сестер старших, їх взяли в іншу прийомну сім’ю, їх розділили, а Злата залишилась. ", – пригадує Валентина.

Злата має інвалідність по зору, не бачить на одне око. Через біологічну матір, яка вживала алкоголь дитина має ряд супутніх хвороб. Валентина каже, діагнози Злати її не злякали, навпаки, вирішила будь-що допомогти дитині.

У процесі всиновлення жінка дізналася, що втретє вагітна, але намірів забрати Злату в родину не змінила.

Нелегкий шлях

Зараз чотирирічна дівчинка активна, говорить повними реченнями, грається з братами і сестричкою, знає цифри і букви, щодня наводить лад у своїй кімнаті, розповідає мама Валентина Буряковська. Каже, коли Злату з дитбудинку привезли додому, вона була зовсім іншою.

"Вона не знала жодної тваринки. Крім тих, яких бачила біля будинку дитини – кіт і собака. Ми розкладали кольори, ми місяць вчили один колір! В один момент процес переключився і вона почала запам’ятовувати", – розповідає Валентина.

Старші сини, каже мама, ходили в будинок дитини знайомитись зі Златою, приносили їй подарунки. У сім’ї вирішили не робити таємницю з того, що дівчинка має інших біологічних батьків.

Жінка пригадує, що слово "мама" вперше почула від Злати в перший день у новому домі: "Вона тоді засинала в своєму ліжечку, і каже "мааа, мама, в мене є мама" і вона мабуть хвилин 40 це повторювала… а я біля неї сиділа, я плакала".

Попереду, каже Валентина Буряковська, іще багато роботи. Але, говорить, тішить те, що вона бачить результати і відчуває величезну любов від усіх чотирьох дітей.

За 9 місяців цього року на Волині всиновили 27 дітей, – розповіла Суспільному спеціалістка служби у справах дітей облдержадміністрації Оксана Прокопюк. Понад пів сотні неповнолітніх очікують на нові сім’ї в дитячих будинках та інтернатах області.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися