13-річна волинянка робить весільні прикраси
Волинь

13-річна волинянка робить весільні прикраси

21 жовтня 2021, 14:12
0
2
Сподобалось?
2

13-річна мешканка села Деревок Камінь-Каширського району Марія Любежаніна рік тому почала займатися створенням різної весільної атрибутики. 

Нині ж її вироби користуються попитом не лише серед місцевих, пише газета "Нове Життя"

Дівчина ще із самого дитинства тягнеться до прекрасного. У 9-10-річному віці почала пробувати робити різні прикраси для волосся. Нині пригадує Марійка, що уперше взяла до рук різнобарвні стрічки, коли завітала у магазин декору у Вараші, де живуть родичі.

"Як побачила всю ту красу, так відразу й загорілася ідеєю спробувати щось виготовити. Накупляла різної продукції. А вже вдома, переглянувши відео майстер-класів в інтернеті, зробила перші шпильки для волосся", –пригадує старт свого такого хобі дівчина.

А що вона сама і її сестрички мають гарне довге волосся, то Марії було кому робити все нові й нові прикраси. І це заняття так її «затягнуло», що арсенал робіт швидко розширився. Тож дівчина почала пропонувати вироби подругам, односельчанкам.

Через деякий час спробувала Марія Любежаніна себе і в іншій справі – створенні композицій із надувних кульок. Замовляла їх в інтернеті і чи до сімейних свят, чи й на прохання знайомих стала створювати оригінальні букети, фотозони, композиції з різнобарвних кульок.

А ось справжнім стартом у справі виготовлення весільної атрибутики деревчанка вважає минулий рік, коли ставала на весільний рушничок її старша сестричка Богдана. Набивши руку на створенні прикрас для волосся, дівчина вирішила спробувати зробити й весільні – бутоньєрки для наречених, дружок, бантики для гостей. І це їй вдалося! Адже вироби вийшли дуже гарні, що не один і запитував, у якої майстрині їх замовляли. 

Коли ж карантин зробив відбиток на навчальний процес у школі, перевівши всіх на дистанційку, тоді ще восьмикласниця Марійка почала більше приділяти уваги своєму хобі. Тож у перервах між онлайн-уроками вона створювала різну весільну атрибутику. Таким чином у неї з’явилися вже не лише бутоньєрки, а й святкові пляшки, свічки тощо.

І коли такого добра назбиралося чимало, дівчина вирішила систематизувати свою продукцію. Тож створила сторінку в інстаграмі, де публікує фото виробів. Чому назвала її саме «Perfect Wedding», і сама не знає. Просто, каже, так їй сподобалося. Та й, мабуть, ця назва, а особливо продукція, показана в цьому, можна сказати, інтернет-магазині, припала до душі не лише авторці, а й іншим користувачам соцмережі. Бо ж «уподобайки» не забарилися, а самі товари почали замовляти з усіх куточків України. Наприклад, днями на своє весілля замовлення зробили молодята із Закарпаття.

Дивлячись на всі вироби, мимоволі диву даєшся: коли ж встигає їх зробити ця юнка, котра, до речі, ще є й відмінницею в навчанні. 

«Як приходиться: коли ввечері, а коли й уночі», – посміхаючись, зізнається молода майстриня.

Бо ж, каже, коли робиш те, що подобається, то й час на таке заняття обов’язково знайдеться і втома навіть не відчувається.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися