Сотня людей у черзі: у Луцьку ажіотаж в пункті вакцинації
Волинь

Сотня людей у черзі: у Луцьку ажіотаж в пункті вакцинації

22 жовтня 2021, 18:39
0
0
Сподобалось?
0

У пункті вакцинації, що в медоб’єднанні Луцької міської тергромади на проспекті Відродження, 13, зранку 22 жовтня зібралося більше сотні волинян.

Як повідомив кореспондент Суспільного, черга на вакцинацію простягнулася майже на увесь коридор.

Щодня в цьому пункті вакцинацію щеплюють до 400 осіб, – розповіла сімейна лікарка Анастасія Сирко. З її слів, кількість охочих вакцинуватися першою або другою дозою вакцини проти COVID-19 упродовж тижня збільшилася.

"Це пов’язано з тим, що з 21 жовтня закритий міжобласні маршрути. Виїзд без COVID-сертифікатів, ПЛР-тестів неможливий. І напевно ще з тим, що з листопада деякі верстви населення будуть відсторонені від роботи без збереження заробітної плати. І тому багато людей чи то за своїм бажанням, чи ні вимушені приходити на вакцинацію", – говорить сімейна лікарка.

У пункті вакцинації на Відродження, 13, щеплюють трьома вакцинами – AstraZeneca, CoronaVac і Pfizer. Зі слів сімейної лікарки Анастасії Сирко, люди обирають вакцину самостійно.

"Всі вакцини придатні до використання. Ми за цим стежимо та дотримуємося температурного режиму", – додала медичка.

Перед кабінетом, де проводять щеплення, охочим вакцинуватися вимірюють температуру. Перед процедурою сімейна лікарка розповіла про особливості вакцинації, можливі побічні реакції організму та рекомендації щодо приймання ліків.

"Після щеплення можете посидіти у вестибюлі, і якщо все добре, то можете йти додому. Може бути біль, набряк та почервоніння в місці ін’єкції та підвищення температури тіла. Це все є нормальні та допустимі реакції. У такому разі приймаєте парацетамол або ібупрофен", – зазначила Анастасія Сирко.

Прийшла отримати дозу вакцини до пункту вакцинації о 8:15 лучанка Олена. З її слів, у медзакладі провела майже дві години.

"Масово всі хворіють і серед моїх знайомих багато перехворіло і зараз лежать в реанімації, то я вважаю, що це один зі способів запобігти захворюванню", – додала жінка.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися