Щастить не всім: показали відео з ковідної реанімації лікарні біля Луцька
Волинь

Щастить не всім: показали відео з ковідної реанімації лікарні біля Луцька

25 жовтня 2021, 09:39
0
0
Сподобалось?
0

Показали відео про те, як зараз працює ковідна реанімація Волинської обласної клінічної лікарні, що розташована в Боголюбах.

Сюжет зняв та виклав на сторінку у Фейсбуку речник медустанови, журналіст Андрій Гнатюк.

Також Андрій повідомив, яка що зараз відділення повністю заповнено (45хворих), 41 з них – на постійному киснезабезпеченні, двоє в режимі 50х50 (година на кисні, година – без кисню), ще двох, уже кисневоНЕзалежних, готують виписати. Із 45 людей 12 кисневозалежних, в яких сатурація від 80 до 90, один із таких пацієнтів щеплений двома дозами вакциною «Pfizer». Хворий має цукровий діабет і гіпертонічну хворобу. Щеплення, кажуть лікарі, врятувало його від важкої форми ковіду, і в нього середній перебіг, ближчий до легкого. Серед усіх хворих 73% мають кардіопатології, а з цукровим діабетом – третина, 2 прооперованих.

"Я рідко подавав відео з реанімації, оскільки знімати там морально надто важко. Бачиш безпорадність людей, які не можуть навіть слова сказати. А ті, хто ще мають силу говорити, просять просто жити, - пише Андрій Гнатюк. - Я не прихильник таких відео, щоби хайпувати. Але після почутого від молоді: «Умирают! Ну и пусть умирают!», розумієш: а вони ж такі не одні. Іноді жорсткіша картинка потрібна як холодний душ, щоби добре струсонути свідомість тих, хто не розуміє, що ковід – то не жарт. Бо коронавірус оголосив людству справжню війну, і хто її виграє, залежить від Бога, від нас і нашої віри. І ніхто не знає, де його лінія розмежування й чи вдасться не наблизитися до неї. А якщо ж таки доведеться, то чи вдасться повернутися на рідну сторону. Бо для інших переступ стає фатальним".


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися