Лучанам вдвічі підвищать тариф на вивезення сміття
Волинь

Лучанам вдвічі підвищать тариф на вивезення сміття

25 жовтня 2021, 20:56
0
0
Сподобалось?
0

У Луцьку планують підвищити тариф на послуги ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс».

Про це стало відомо під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергоощадності, пише ІА "Волинські новини"

Члени комісії розглянули проєкт рішення про затвердження Порядку використання коштів, передбачених у бюджеті Луцької міської територіальної громади для надання фінансової підтримки на покриття збитків від основної діяльності ЛСКАП «Луцькспецкомунтранс» у новій редакції.

Як повідомили у «Луцькспецкомунтрансі», щорічні збитки підприємства сягають понад мільйон гривень.

Окрім того, тариф на послуги з вивезу твердих побутових відходів не коригувався з 2018 року. Тому відповідно до проєкту, поданого на погодження Антимонопольному комітету, тариф в обласному центрі має зрости вдвічі. У підприємстві наголосили, що зміни торкнуться не тільки Луцька, а й інших українських міст.

Очікують, що тариф на вивезення сміття становитиме близько 30 гривень з людини на місяць.

Раніше директор «Луцькспецкомунтрансу» Володимир Марценюк інформував, що вартість вивезення сміття має коштувати близько 22 гривень із людини на місяць. Зараз же тариф становить 16,43 гривні на місяць з людини для мешканців багатоквартирних будинків і 18,5 гривні для мешканців приватного сектору.

Як ми писали, мешканці Луцької міської територіальної громади можуть замовити послугу з вивезення великогабаритного сміття, зателефонувавши на гарячу лінію «Луцькспецкомунтрансу», до сільської ради чи у групу оперативного реагування 15-80.

Ольга ШЕРШЕНЬ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися