Має троє дітей, а живе на вулиці: історія жебрачки з Луцька
Волинь

Має троє дітей, а живе на вулиці: історія жебрачки з Луцька

26 жовтня 2021, 12:47
0
-2
Сподобалось?
-2

У центрі Луцька 39-річна Олена Конзерська живе просто неба та просить милостині в перехожих. Запевняє, що їй нема де жити. 

Журналіст поспілкувалися з жінкою і з’ясували, що змушує її жебракувати, пише "12 канал"

Олена розповідає, що  до життя на вулиці три місяці мешкала у кризовому центрі. І ще на багатьох квартирах, з різними сусідами. Втім, всюди її нібито обманювали і обкрадали.

З родичами жінка не спілкується. Має трьох дітей: 8, 12, 19 років. А ще, розповідає, про два села у Рожищенській громаді: у Переспі жила сама, у Духчі – її діти.

Історії, які розповідає жінка, насторожують. Бо ж їй всього 39, а вона вже на вулиці. І єдине, чого просить, – аби її виділили кімнату для життя у Луцьку. На роботу не йде, бо, запевняє, хворіє. А у вільний час просить милостиню під собором Святої Трійці в центрі Луцька.

У таких ситуаціях, розповідають в департаменті соцполітики, перш за все, потрібно з’ясувати чи є документи. Якщо ж ні, їх можуть допомогти відновити у міському терцентрі. Там же можна і погрітися, помитися, поїсти, взяти необхідні речі.

Якщо ж з документами і здоров’ям все добре, то тут рекомендують одне: звернутися у центр зайнятості. За словами очільниці департаменту соцполітики Луцькради Вікторії Майбороди, нещодавно у Луцькій громаді прийняли програму розвитку надання соцпослуг з бюджетом у понад 31 мільйон гривень. Будуть займатися і підтримкою людей, які опинилися в складних життєвих обставинах.

Якщо ж ви знаєте таких людей, або допомога потрібна вам, звертайтеся за адресами: Данила Галицького, 18 та Проспект Волі, 1. Або телефонуйте за номером 28 10 00.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися