У ліцеї на Волині тестували оновлене меню
Волинь

У ліцеї на Волині тестували оновлене меню

27 жовтня 2021, 10:14
0
0
Сподобалось?
0

У Ковельському ліцеї № 10, що на Волині, школярі тестували оновлене меню за рецептами кулінара Євгена Клопотенка. Окремі страви кухарі навчального закладу готували вперше.

Про це повідомила Суспільному кухарка ліцею Любов Харчук.

Упродовж експериментального тижня у їдальні ліцею дітям готували фрикадельки з буряком, болоньєзе, рис із рибними котлетами, курку з паприкою, шпундру, бігос з гречкою, картопляні ньокі, панкейки, курячі палички та супи.

Після сніданку ліцеїсти початкової школи голосували за вподобані страви смайлами. Ліцеїсти-старшокласники робили це через google-форму, – говорить керівниця ліцею Олена Жигаревич.

"Така експертиза кулінарна проводиться для того, щоб нам знати яке блюдо буде в майбутньому включено в наше меню, а яке готувати не варто, бо діти не віддали йому перевагу", – зазначила виконувачка обов'язків директора.

З її слів, найбільше учням смакували запечена скибками картопля з паприкою та куркою, а найменше – шпундра та тушкована свинина з буряками.

Оновлене харчування впровадять в усіх навчальних закладах із 1 січня 2022 року, – зазначила директорка Центру профрозвику педагогічних працівників Ковеля Світлана Верчук.

"Ми розуміємо, що до того часу потрібно оновити обладнання там, де ми встигнемо, навчити кухарів готувати ці нові страви, а вчитимуть ті кухарі, які уже вміють їх успішно приготувати", – каже Світлана Верчук.

Суспільне поспілкувалося з педагогами, батьками школярів та самими учнями, які поділилися враженнями від оновленого меню та розповіли, чи сподобалися зміни у харчуванні.

Експериментальний тиждень у їдальні ліцею № 10 у Ковелі завершився. Наразі обід для школярів усіх навчальних закладів Ковельської тергромади вартує вісім гривень. Скільки коштуватиме харчування за новим меню поки підраховують, – додала заступниця міського голови Наталія Маленицька.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися