На Волині суд оштрафував підприємців на 4 мільйони
Волинь

На Волині суд оштрафував підприємців на 4 мільйони

1 листопада 2021, 10:09
0
0
Сподобалось?
0

На Волині керівника ТОВ «Техніка та обладнання», який  подав митному органу документи, що містили неправдиві відомості.

Про це пише Район.Любомль, посилаючись на постанову від 21 жовтня.

11 червня 2021 року в зону митного контролю митного поста «Ягодин» на в`їзд в Україну з Республіки Польщі прибув вантажний автомобіль «МАН», який належав приватному підприємству-перевізнику «ДВМ-Транс».

Водій авто подав товарно-супровідні документи, згідно з якими від чеської компанії «BRM AERO» на адресу ТОВ «Техніка та обладнання» перевозився надлегкий комерційний двомісний літак «Bristel LSA» фактурною вартістю 65 тисяч євро.

Під час митного контролю від відправника – компанії «BRM AERO» – отримали товарно-супровідні документи, згідно з якими літак продала чеська компанія за ціною 124,9 тисячі євро або 4,1 мільйона гривень.

Таким чином, керівник ТОВ «Техніка та обладнання» подав митному органу документи, що містили неправдиві відомості.

Керівник фірми в судовому засіданні своєї винуватості не визнав і пояснив, що літак був придбаний у чеської компанії за 65 тисяч євро відповідно до контракту. Після затримання літака на його звернення чеський партнер повідомив про помилку з вини свого працівника, однак вносити зміни в чеські митні документи відмовився, оскільки це потягне для компанії негативну реакцію податкових органів.

В цій справі встановлено, що до митного контролю водієм перевізника подано інвойс з вартістю літака у 65 тисяч євро, тоді як на офіційний запит митного органу компанія-продавець офіційно повідомила про продаж літака за ціною 124,9 тисячі євро, на підтвердження чого надала інвойс та експортну декларацію.

Тобто твердження сторони захисту про придбання літака за 65 тисяч євро спростували, а належне офіційне підтвердження такої ціни не надали.

На порушника наклали штраф в розмірі 100 % вартості переміщуваного предмета та його конфіскації.

Керівника компанії визнали винним у вчиненні правопорушення, передбаченого ч. 1  ст. 483 МК України, і наклали на нього стягнення у вигляді штрафу в розмірі 4,1 мільйона гривень з конфіскацією в дохід держави надлегкого комерційного двомісного літака «Bristel LSA».

Також постановили на користь Волинської митниці стягнути витрати по справі на зберігання товарів в розмірі 56,5 тисяч гривень.

Постанова протягом десяти днів з дня її винесення може бути оскаржена в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду через Любомльський районний суд.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися