Футболіста з Луцька звинуватили у контрабанді до Росії старовинних ікон
Волинь

Футболіста з Луцька звинуватили у контрабанді до Росії старовинних ікон

2 листопада 2021, 18:09
0
0
Сподобалось?
0

Відомого футболіста з Луцька звинуватили у вивезенні до Росії ікон на 10 мільйонів євро

Колишня дружина Анатолія Тимощука Надія Навроцька розповіла, що вихованець луцького футболу та капітан збірної України з футболу вивіз у Росію ікон на 10 мільйонів євро.

Про це повідомляє FanDay.net
За словами Навроцької, ікони, які Тимощук перевіз у Росію, не були дуже цінними й їх неможливо було вивезти законним способом.
«Він колись розповідав, що це українське надбання і таке інше. Але вивіз їх до Росії, і вони знаходяться у підвалі його помешкання. Це були наші ікони, але, найголовніше, не можна вивозити такі цінності з України», – розповіла екс-дружина гравця.
Також Надія Навроцька обмовилася, що у першій роки війни Анатолій Тимощук отримав грамоту від керівництва «ДНР». Нагадаємо, найтриваліший відрізок його кар’єри був пов’язаний з донецьким «Шахтарем», а коли розпочалася війна, лучанин виступав за російський «Зеніт» із Пітера.
«З Донецька Тимощук теж вивіз через свої зв’язки наше майно, все, що міг, до Росії. А чому б і ні? У перші роки війни Тимощук одержав навіть якусь грамоту від керівництва «ДНР». Тож із Донецька теж може вивозити, що хоче. Тому я переконана, що із Росії Тимощук не збирається взагалі ніколи повертатися до України. Колись були варіанти повернутися через Шевченка, Павелка чи Ахметова. Але не думаю, що він цього хотів насправді», – закінчила думку Надія Навроцька.

З 2017 року і донині Тимощук є асистентом головного тренера пітерського «Зеніта».

До речі, сам Анатолій в інтерв’ю сайту «Зеніта» ще у 2013 році хвилився своєю колекцією ікон:

– Усього їх близько двохсот. Але ніхто не уявляє, якого рівня у мене колекція. Якщо я її опублікую, всі здригнуться! У мене є плани відкрити музей. Планую зробити каталог, щоб усі подивилися, пораділи, що такі екземпляри мистецтва дійшли до наших днів через 500 років. Історія знає шедеври, якими накривали бочки з квашеною капустою та соліннями. А скільки ікон свого часу розкололи та спалили як дрова, а скільки розікрали?! Я впевнений, що в моєму банку вони перебувають у безпеці та краще збережуться.

Отож, якщо вірити словам Надії Навроцької, що колекція Тимощука перекочувала у Росію, то до нього можуть з’явиитися претензії у правоохоронців.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися