У Луцьку створять інклюзивну мапу для батьків дітей з інвалідністю
Волинь

У Луцьку створять інклюзивну мапу для батьків дітей з інвалідністю

3 листопада 2021, 13:42
0
0
Сподобалось?
0

У Луцькій громаді створять інформаційну платформу, на якій можна буде знайти дані, що стануть у нагоді батькам дітей з інвалідністю.

Про це йдеться в сюжеті 12 каналу.

Варто зауважити, що влада міста постійно турбується про дітей і забезпечує чимало для того, щоб Луцьк розвивався, підтримуючи кожну конкретну дитину.

“У нас є програма підтримки громадських організацій, також в нас є програма інтегрованих соціальних послуг для дітей та молоді, які проживають в Луцькій ТГ. В цю програму ми заклали такий інформаційний продукт, як інклюзивний простір”, – розповідає начальниця управління соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Ліна Галан.

Представники Луцькради вже ознайомилися із досвідом Києва: там минулоріч створили інтерактивну мапу столиці. На карті позначені будь-які осередки, які працюють з дітьми з особливими потребами. Така інклюзивна мапа, каже Ліна Галан, неабияк потрібна і жителям обласного центру Волині. Адже громада нині налічує понад 2 тисячі дітей з інвалідністю.

Ініціаторкою створення інклюзивної мапи, кажуть представники міськради, стала лучанка Іванна Соха. Вона із чоловіком виховує двох хлопчиків. У старшого сина – ДЦП.

“Коли ти мама дитини з інвалідністю і ти стикаєшся з тим, що тобі ставлять діагноз, ти не володієш ніякою інформацією в цій сфері. Не знаєш законодавчих актів, не знаєш, в які організації, структури звертатися за тими гарантованими державою благами”, – каже голова громадської організації “Кольорова капустинка” Іванна Соха.

Створення у Луцькій територіальній громаді інклюзивної мапи, запевняє лучанка, значно полегшить життя батькам “особливих” дітей.

У міськраді вже розглядали можливість втілити проєкт у вигляді сенсорного “кіоску” або екрану. Втім, про вигляд мапи поки говорити рано. Найважливіше – максимально зібрати усю інформацію, яка стане в нагоді жителям Луцької територіальної громади.

“Це мова не йде тільки про те, щоб десь якусь інформацію отримати. Це і про те, як отримати допомогу, куди звернутися, як отримати соціальні гарантії, як отримати соцпослуги”, – розповідає Ліна Галан. 

На створення такої платформи вже виділили гроші з місцевого бюджету. Невдовзі оголосять тендер на розробку системи “Інклюзивний простір”.

Очікують, що платформу вводитимуть в дію вже на початку наступного року. А в цей час на сайті міськради, управління соцслужб та інших підрозділів будуть запускати спеціальну рубрику. Там батьки дітей з інвалідністю, педагоги та інші зможуть відшукати всю потрібну їм інформацію.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися