Моторошні подробиці про матір з Луцька, 8-річна донька якої померла від отруєння каштанами
Волинь

Моторошні подробиці про матір з Луцька, 8-річна донька якої померла від отруєння каштанами

3 листопада 2021, 17:24
0
0
Сподобалось?
0

У Волинській обласній дитячій лікарні 28 жовтня померла 8-річна дівчинка, яка, ймовірно, отруїлася стравою з каштанів.

«Бігала в білизні по калюжах та була агресивною», – саме так характеризують сусіди маму восьмирічної Уляни, яка померла через отруєння стравою з каштанів. Натомість школа, де навчалась дитина, – у жалобі. Про дівчинку згадують суто з позитивного боку. То що ж змусило матір нагодувати своє дитя каштанами – голод чи кулінарні експерименти?

Про це пише ІА Волинські Новини.

У дворі п’ятиповерхівки на вулиці Президента Грушевського, де мешкала померла дівчинка Уляна разом із мамою Наталією, порожньо. 
Із під’їзду багатоповерхівки виходить жінка – виносить сміття. Квартира, де жили померла дівчинка та її мама, – по сусідству з її помешканням.

Жінка, яка назвалася Оленою, розповідає, що окрім восьмирічної Уляни, мама дівчинки Наталія має повнолітнього сина, який вже давно мешкає окремо від матері та сестри.

Каже, що із сусідкою стосунки не склалися, оскільки остання – досить дивна й агресивна, на контакт із мешканцями будинку не йде, проте завдає їм чимало клопотів.

«Діти цієї жінки, що старший хлопець, що дівчинка – абсолютно нормальні. Про маму дитини не можу нічого хорошого сказати. Я особисто три роки тому писала на неї заяву в поліцію та в службу у справах дітей через те, що вона кидалась до моєї чотирирічної дитини. Хотіла вдарити сміттєвим мішком. Це бачили мешканці двору. Дільничний відмовився приймати заяву, то я ходила у міськвідділ. Все закінчилось тим, що до неї прийшли і провели так звану профілактичну роботу», – розповідає неприємні подробиці «добросусідства» лучанка.

Жінка пригадала, що батько дітей покинув сім’ю близько двох років тому.

Припустила, що, ймовірно, причина такого рішення чоловіка полягає у психічних відхиленнях дружини, які почали гостро виявлятися.

«Вона кидається до людей, гавкає. Неодноразово бачили, як майже оголеною бігала двором. В одній спідній білизні стрибала по калюжах. Влітку стелила покривало і лягала із дитиною на асфальті. Я впевнена, що у неї проблеми з психікою», – провадить сусідка.

«Не підпускала до дитини нікого»

Жінка каже, що мама Уляни алкоголем не зловживала.

«Ніколи не помічала за нею такого. За донькою трусилася, постійно водила її за руку. Не дозволяла нікому до неї торкатися. Наприклад, я йду з малим, а вона, як той коршун, стане над своєю дитиною, наїжачиться і стоїть. Щось, видно, було у неї в голові, чи то думала, що тій дитині хочуть щось зробити, чи забрати… Не знаю…» – розводить руками.

Пані Олена каже, що жінка встигла добряче дошкулити всім сусідам, однак у під’їзді її бояться.

Додає, що після похорону бачила сусідка Наталію лише двічі. Принаймні жодних звуків чи ознак життєдіяльності, зі слів сусідки, із її помешкання не чутно. Не видно пані Наталії й у дворі.

Сусіди кажуть, що, ймовірно, тіло дитини додому не привозили, бо не бачили ні вінків, ні катафалка, ні інших ритуальних речей.

На дверях квартири, де мешкала дівчинка, вже місяць висить записка, виведена старанним дитячим почерком

Піднімаємось у квартиру на другому поверсі, де мешкала вже покійна Уляна. На дверях – записка, у якій дитина старанним почерком вивела запрошення на власний день народження 28 вересня. До слова, дитина померла рівно через місяць після свята.

У записці дівчинка кликала до себе на іменини тата Мирослава та брата Тараса. Улянки не стало, а записка, написана дитячою ручкою, так і лишилась висіти на дверях…

Натискаємо на дзвінок. За дверима – тиша. Смикаємо за ручку – не відчиняють. І жодного звуку.

«Хороша дівчинка була. Просто диво!»

З власних джерел нам стало відомо, що восьмирічна Уляна навчалася у Луцькій загальноосвітній школі №15.

Директор освітнього закладу Олег Гребенюк зазначив, що будь-яка інформація стосовно дівчинки чи її родини – конфіденційна, тому порадив по деталі звертатися до правоохоронних органів.

«Триває слідство. Єдине, що можу сказати від нас, це те, що померла дівчинка була дуже хорошою. Вона надзвичайно гарно вчилася. Здібна, товариська, співала… Одне слово, золота дитина. Ми її дуже любили. Таке дитя було, просто диво! З веснянками, справжня красуня. Дуже життєрадісна, завжди прийде, привітається, усміхнеться… Дуже шкода, що так сталося. Дуже», – гірко зітхає очільник школи.


«Їла гречку, волоські горіхи і їстівні каштани»

Інформацію про смертельне отруєння дитини підтвердили й медики.

Як прокоментувала виконувачка обов’язків завідувачки відділення анестезіології Надія Катаман, восьмирічна дитина потрапила до Волинської обласної дитячої лікарні 21 жовтня в стані коми. Причина – важке отруєння. Зі слів лікарки, протягом певного часу мама лікувала дитину вдома.

Чи точно дитина отруїлася каштанами, медики стверджувати не можуть. Утім мама дівчинки зізналася, що напередодні Уляна вживала грецькі горіхи, гречку та їстівні каштани.

Тим часом у поліції на маму померлої дівчинки відкрили кримінал.

Як поінформували у секторі комунікації ГУНП у Волинській області, відомості про інцидент внесли до ЄРДР за статтею 166 «Злісне невиконання обов'язків по догляду за дитиною або за особою, щодо якої встановлена опіка чи піклування», оскільки мама не звернулася до медиків одразу, коли дитині стало зле, а лікувала її самостійно.

Вікторія СЕМЕНЮК, Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися