У Луцьку мешканці багатоповерхівки встановили компостери для листя
Волинь

У Луцьку мешканці багатоповерхівки встановили компостери для листя

4 листопада 2021, 11:01
0
0
Сподобалось?
0

Мешканці будинку, що по вулиці Володимирській у Луцьку цієї осені вперше не спалювали та не вивозили листя, а запровадили екологічну альтернативу – компостування.

Своїми силами ОСББ збудували два компостери. У планах облаштувати ще кілька, бо ж органічних відходів з двох дворів вистачить аби удобрити чималий шмат городу, або сотню дерев, повідомляє ІА "Конкурент".

Мешканці будинку кажуть, не усі люди підтримують таку ініціативу, однак за підтримки меншості, компостери уже встановили. До слова Спецконтейнери для компостування встановили і в освітніх закладах Луцька. Очільниця відділу екології Луцької міської ради Оксана Лисак розповідає, пояснювати важливість компостування органічних відходів потрібно змалечку.

Коспостування листя двома технологіями є ефективним в обох випадках. Громадські активісти які опікуються питаннями екології в місті пояснюють, якщо немає коштів на компостери та мікробактерії, які перетворюють листя в гумус, усе це можна облаштувати і своїми руками

Викидати на звалище листя, або ще гірше палити його неможна, кажуть екологи. Це неабияк шкодить навколишньому середовищу. У Волинській області спеціалісти державної екологічної інспекції тільки за цей рік склали понад 100 постанов про порушення природоохоронного законодавства.

У Луцькій міській раді зазначають, що завдяки екологічній ініціативі краще від того стане не лише навколишньому середовищу, а й міському бюджету. Адже влада зможе зекономити на вивезенні опалого листя.

Нагадаємо, у рамках Міжнародного проєкту «Спільний пошук нових рішень у комунальному господарстві: поводження з органічними відходами у Луцькій міській територіальній громаді» на полігон у Брище придбають обладнання для очищення фільтрату.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися