За неявку у суд оштрафували свідка у справі про хабар луцькому судді
Волинь

За неявку у суд оштрафували свідка у справі про хабар луцькому судді

4 листопада 2021, 19:22
0
0
Сподобалось?
0

Вищий антикорупційний суд оштрафував за неявку свідка у кримінальному провадженні за обвинуваченням екс-судді Луцького міськрайонного суду Волинської області Олега Ющука.

Таке рішення 26 жовтня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Суд викликав на засідання свідка у справі Ющука, втім той не з’явився. Хоча про дату, час та місце судового засідання був повідомлений своєчасно, про що свідчить телефонограма складена секретарем судового засідання.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заперечував проти накладення штрафу на свідка. Мовляв, матеріали справи на містять доказів, що мобільний телефон, на який був здійснений виклик, належить саме свідку. Водночас захист підтримав ініціативу суду. Тож ВАКС наклав таки грошове стягнення на свідка у розмірі 2270 гривень.

За версією обвинувачення, суддя Ющук за 500 доларів пообіцяв особі, стосовно якої було складено протокол за керування автівкою у нетверезому стані, вплинути на ухвалення рішення своїм колегою. Останній, на виконання домовленостей, нібито мав закрити справу. 15 березня 2018 року суддя через адвоката порушника повідомив про необхідність передачі хабара.


Хочете дізнаватися про головні події першими?
Приєднуйтеся до нашого каналу в Telegram та групи у Facebook!

Читайте також

Увага! Коментарі відсутні! Прокоментуйте першим...

Ваш коментар

Ви погоджуєтесь з правилами коментування.
Реєстрація Вхід
Забули пароль?
Реєстрація Вхід
На ваш E-mail буде відправлено лист з інструкцією
Реєстрація Вхід
Зареєструватися